Henri Alén
Henri Alén

Helsingin ravintolakevät kuumenee, kun Sopastakin tuttu Henri Alén ja Demon Tommi Tuominen avaavat kaksi uutta ravintolaa.

Sopastakin tuttu Henri "Henkka" Alén ja ravintola Demon keittiömestari Tommi Tuominen perustavat fine dining -ravintola Finnjävelin ja blinibaari Bystron Helsinkiin Eteläranta 16:een. Henkka on omistajana myös Muru-, Pastis- ja Hodari & Hummeri -ravintoloissa.

Finnjävel aloittaa Etelä-Helsingissä entisen ravintola Haviksen tiloissa 7.4. ja Bystro Sundmans Krogin paikalla jo 3.3.

"Finnjävel syntyi tarpeesta tutkia omia juuria. Minua alkoi ärsyttää, kun en ollut aiemmin kiinnostunut suomalaisen ruoan historiasta. Haluan nostaa Suomen kulinaristisen arvostuksen maamme omia perinteitä kohtaan kunniaan – ja siihen tarvitsen rinnalleni ”kovimman luun” mitä huipulta löytyy", Henkka sanoo tiedotteessa viitaten Tommi Tuomiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Se tiedetään, että Suomessa on suolattu, savustettu ja piklattu. Mutta maakunnissa pyöriessämme olemme löytäneet niin paljon muutakin. Täällä on tehty ihan huikeita asioita ja suomalainen keittiö ansaitsee kasvojenkohotuksen. Sen vuoksi perustamme Finnjävelin", Tuominen sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Finnjävelin ravintolapäällikkönä toimii Maija Ijäs ja salikonseptista vastaa huippusommelier, Glorian ruoka ja viinin viiniasiantuntijanakin tuttu Samuil Angelov.

Finnjävelin synnystä kuvataan myös ohjelmasarja MTV:lle.

Rento Bystro tarjoilee lupauksensa mukaisesti ”kuumia blinejä ja slaavilaisia makuja”. Ravintolassa tulee olemaan monipuolinen kaukasialainen menu ja laaja vodkavalikoima, kerrotaan tiedotteessa.

Katso täältä Henkan Sopalle tekemä video onnistuneen uppomunan valmistuksesta.

Lue mitä muuta Helsingin ravintolataivaalla tapahtuu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla