Höyryävä hot pot on ruuanvalmistajan unelma. Yhdessä valmistettu keitto hörpitään viimeiseen pisaraan.

Rakastan hot pot -keittoa, jonka pohjana on maittava liemi ja johon voi upottaa kypsymään haluamiaan lisukkeita. Ensimmäisen kerran hörpin hot pottia sen synnyinseudulla Mongoliassa. Kuuma liemi höyrysi jurtan keskellä kattilassa. Ateria oli valmis, kun liemeen kastettiin ohuita lammassuikaleita. Mongoliasta hot pot on levinnyt muualle Aasiaan. Kiinassa padat porisevat valmiina hot pot -ravintoloiden pöydissä.

Jurtan uumenissa alkanut hot pot -rakkauteni johti siihen, että liemi on hautunut lämpötason päällä kattilassa elämäni eri vaiheissa.

Lasten ollessa pieniä hot pot

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Siskonmakkara hot pot oli hitti kun lapset olivat pieniä. Lapset saivat pursotella sopivan annoksen siskonmakkaroita juureksilla ryyditettyyn liemeen. Taisi keittokulhoihin  sujahtaa toisinaan myös rapeita mungpavun ituja, persiljatupsuja ja äidin iloksi jopa silputtua korianteria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nuoriso keittiöhommiin hot pot

Keksin "nuoriso hot potin" siinä vaiheessa kun lapset kasvoivat ja arkinen ruuanlaitto kaipasi tuuletusta.  Keittiöön sai hetkessä apukäsiä pilkkomaan ja esivalmistelemaan, kun jokainen sai valita oman annoksensa raaka-aineet. Toisinaan liemi oli pho-keiton tapainen tähtianiksella ja neilikalla ryyditetty liemi, jolloin keittoon lisättiin nuudeleita, kevät- tai punasipulia, katkarapuja, kanaa, munia. Joskus liemi muistutti italialaisen minestronekeiton lientä, jolloin joukkoon sujahti paahdettua pekonia, pastaa, tuoretta tomaattia, kapriksia, motsarellaa ja basilikaa.

Maailman helpoin vierasruoka hot pot

Vierasruokana hot pot on verraton. Laktoosi- tai gluteenirajoitteita ei tarvitse miettiä. Kasvisruokailijoille hot pot on yhtä maukas kuin lihansyöjillekin, kunhan liemet pitää erillään. Ja ennestään tuntemattomat vieraat tutustuvat alta aika yksikön yhteisen padan ääressä.

Mikä on teidän perheen hot pot? Kerrothan meille viikonlopun kokkailujenne tuloksista.

Oikaisijan pho-keiton ohjeen löydät täältä

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla