Paahdetut viinirypäleet rutistuvat uunissa kevyesti. Kuva: <span class="photographer">Tuomas Kolehmainen</span>
Paahdetut viinirypäleet rutistuvat uunissa kevyesti. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Uunissa hellästi paahdetut viinirypäleet maistuvat niin jugurtin kanssa kuin lihan lisukkeena. Ne valmistuvat 10 minuutissa!

Viinirypäleitä saa aina. Jopa pienimmän lähikaupan hyllyssä on yleensä jopa kahta väriä rypäleitä. Siksi ne ehkä ensi alkuun tuntuvatkin tylsiltä. Poimi kuitenkin hyllystä rasiallinen tummia rypäleitä ja karista tylsyyden leima pois paahtamalla rypäleet. Paahdetut viinirypäleet yllättävät monipuolisuudellaan!

Rypäleet paahdetaan kevyesti uunissa 10 minuuttia niin, että juuri rypistyvät vähän. Makeus nousee pintaa ja mausta tulee syvempi. Katso koko resepti täältä.

Aamiaispöytään

Kokeile paahdettuja viinirypäleitä jugurtin päällä. Makeat rypäleet maistuvat erityisen ihanalta paksun maustamattoman jugurtin kanssa. Rapea granola kruunaa aamuisen annoksen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Napostele

Viinirypäleet sopivat paahdettuina myös naposteluun. Sellaisenaankin kyllä, mutta myös vaikkapa juustolautaselle. Paahtamattomat viinirypäleet eivät oikeastaan edes imartele juustoja tai viinejä hapokkuutensa takia. Paahdettuna ne muuttuvat makeiksi ja sopivat ihanasti juustojen pariksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Makeaksi paahtuneet rypäleet voi myös sujauttaa leivän päälle pehmeän tuorejuuston kanssa. Sipaise rapeaksi paahdetulle leivälle reilusti mascarponea ja upota viinirypäleet pehmeään juustoon. Yhdistelmä on taivaallinen.

Illalliselle

Paahdetut viinirypäleet sopivat myös illallispöytään. Ne maistuvat oikein hyvin paistetut lihan kanssa. Roseeksi paistettu ankanrinta tai pitkään haudutettu naudanliha saa sopivan makean kumppanin paahdetuista tummista rypäleistä.

Entäpä jälkiruokaan?

Makea jälkiruokarahka valmistuu vaahdotetusta kuohukermasta, happamasta rahkasta ja paahdetuista viinirypäleistä. Ne sopivat myös hyvin suklaiseen kakkuun koristeeksi. Kokeile niitä myös fenkolihillon korvikkeena mozzarellasta ja jugurtista tehdyssä jälkiruuassa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla