Christina "Chrisse" Aaltio on toiminut ruokatoimittajana Sanomalla jo 20 vuotta.
Christina "Chrisse" Aaltio on toiminut ruokatoimittajana Sanomalla jo 20 vuotta.

Glorian ruoka & viinin ja Soppa365:n toimitukseen kuuluvalle Christina Aaltiolle on myönnetty yksi Alfred Kordelinin säätiön Jaakko Kolmosen rahaston ruokakulttuuripalkinnoista. Palkinnot jaetaan vuosittain suomalaisen ruokakulttuurin vaalimisesta. Muita palkittuja olivat keittiömestari Aira Viitaniemi, toimittaja Olli Ihamäki ja ruoka-asiantuntija Asta Asunmaa.

Palkintoperusteissa kiitettiin erityisesti Aaltion pitkällä urallaan antamia käytännönläheisiä, mutta luovia vinkkejä arkiruokailun kehittämiseen.

Christina Aaltio on toiminut ruokatoimittajana vuodesta 1997 ja tehnyt myös useita keittokirjoja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Miten työ on muuttunut 20 vuoden aikana?

"Perusduuni on samantyyppistä, mutta yleisö on muuttunut. Nykyään monet lukijat ovat hyvin perehtyneitä joihinkin ruuanlaiton osa-alueisiin. Näen, että ammattilaisten tehtävä on pitää yllä kokonaiskuvaa ja tietysti tarjota luotettavaa tietoa", Aaltio sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aaltiolle olennaisinta ruuanlaitossa on aina ollut raaka-aineiden kunnioitus. Tänä päivänä se on tärkeämpää kuin koskaan.

"Nyt kun paljastuu erilaisia lihaskandaaleja ja muita, niin meidän täytyy olla valppaina. Ruualla ja siihen liittyville valinnoilla on oma yhteiskunnallinen vaikutuksensa."

Kordelinin säätiön palkinto on suuruudeltaan 3000 euroa. Sen Aaltio aikoo käyttää elinkustannuksiin lähitulevaisuudessa, sillä edessä on sapattivuosi töistä. Aaltio muuttaa ensi syksynä perheineen vuodeksi Japaniin. Siellä tarkoituksena on, luonnollisesti, tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla