Jos mantelimassa ei maistu, mantelit voi koota koristeiksi pullien päälle. Kuva: <span class="photographer">Panu Pälviä</span>
Jos mantelimassa ei maistu, mantelit voi koota koristeiksi pullien päälle. Kuva: Panu Pälviä

Laskiaispulla on alkuvuoden odotetuin herkku. Ikuisuuskiistely hillosta ja mantelimassasta laajenee luettuasi tämän artikkelin.

Laskiaispullan täytteestä on kiistelty iät ja ajat. Punaiseen marjahilloon ja mantelimassaan ei kuitenkaan tarvitse jumittua. Laskiaispullaan voi nimittäin sujauttaa vaikka mitä!

Leikittele hilloilla

Kokeile laskiaispullaan sisään omenahilloa tai jopa kirpsakkaa tyrniä! Myös eksoottisemmat hillot, kuten viikunahillo tai aprikoosimarmeladi, sopivat laskiaispullan sisään.

Tässä reseptissä pullat täytetään inkiväärillä maustetulla omenahillolla!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeile muitakin pähkinöitä!

Manteli on saanut ison osan laskiaisperinteessä, mutta mikseivät muutkin pähkinät sopisi laskiaispullaan. Helpoiten saatavilla on jenkkilän herkkua maapähkinävoita! Toimituksessa haaveilimme myös kotitekoisesta pistaasipähkinävoista, jota voisi voidella pullan puolikkaille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muotoile uusiksi

Laskiaispulla on perinteisesti pyöreä ja annoskoko on yhdelle. Kokeile tehdä kaupan valmiista pitkosta laskiaiskakku tai leivo kakkuvuoassa pyöreä jättipulla. Myös laskiaiswrap on toimituksen kokeilussa osoittautunut toimivaksi.

Anna vaahdota

Vaahdoissakin on eroa. Perinteisen kermavaahdon voi maustaa vaikkapa vaniljalla tai kaakaojauheella. Sen voi myös raikastaa rahkalla.

Toisaalta perinteisen kermiksen voi laittaa myös kokonaan vaihtoon. Jääkapissa säilytetystä kookosmaidosta saa ihanaa kookosvaahtoa, kun vispaa kovan valkoisen osan sähkövatkaimella kuohkeaksi.

Myös perinteisen kerman vierestä löytyvät vaniljakastikkeet ja kauravispit maistuvat pullan välissä.

Jotain ihan muuta

Jos hillot mantelit ja pähkinät eivät innosta ylipäänsä, villiinny kaupassa ja nappaa koriin suklaalevitettä tai lemon curdia, kinuskia tai jäätelökastikkeita. Myös jäätelö ja pulla ovat ihana yhdistelmä. Pyöreässä paketissa myytävän jäätelön voi leikata kiekoiksi ja jakaa pullien väliin!

https://www.instagram.com/p/yb1dD1EJsB/?taken-by=soppa365

Ihana banana split -laskiaispulla täytetään nutellalla, banaanisiivuilla, mansikkajäätelöllä, kermavaahdolla ja nonparelleilla.

Entä suolaisena?

Niin, sehän on sämpylä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla