Tänä viikonloppuna Suomen suurin pubi löytyy Kaapelitehtaalta. Seitsemättätoista kertaa järjestettävä Helsinki beer festival esittelee oluita, siidereitä ja muita juomia. Osallistu olutkouluun tai tastingiin, nautiskele juomista livemusiikin säestyksellä tai seuraa vuoden juomien palkitsemista.

Olutfestivaali on avoinna yleisölle perjantaina 10.4. klo 17-01 ja lauantaina 11.4. klo 12-01.

Tapahtuman teemana on tänä vuonna Itävalta ja tarjolla onkin runsas kavalkadi itävaltalaisten käsityöpanimoiden oluita, joita muuten voi olla vaikea löytää Suomesta. Esillä ovat tietenkin vahvasti myös suomalaiset pienet ja suuret panimot. Tapahtumassa nimetään myös eri sarjojen vuoden 2015 olut, siideri ja viski.

Lauantaina iltapäivällä festivaaleilla käydään myös alkoholipoliittinen vaalipaneeli, jossa mukana mm. Laura Räty (kok.), Tom Packalen (ps.), Pekka Haavisto (vih.), Olli Rehn (kesk.) ja Tuula Haatainen (sd).

Tästä pääset tapahtuman virallisille sivuille.

Edullinen ja maukas rosee kannattaa pitää mielessä myös kevään buffet-kautta varten.

Mikä? Adobe Reserva Rose 2017 (10,40 e) on kuiva, hapokkaan ryhdikäs viini Chilestä. 

Millainen? On pelkkää ennakkoluuloisuutta juoda roseeta ainoastaan kesällä. Tämä talviroseeksi sopiva mainio viini maistuu punaherukoilta, vadelmilta ja punaisilta omenoilta. Hinta-laatusuhde on erinomainen.

Minkä kanssa? Täydellinen seuralainen lämpimälle salaatille, jossa on esimerkiksi paahdettua kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Pidä mielessä myös kevään buffet-kautta ajatellen, sillä ryhdikäs viini kestää monenlaisia makuja, ja on edullisuutensa vuoksi hyvä valinta suurempiinkin juhliin.

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!