Tänä viikonloppuna Suomen suurin pubi löytyy Kaapelitehtaalta. Seitsemättätoista kertaa järjestettävä Helsinki beer festival esittelee oluita, siidereitä ja muita juomia. Osallistu olutkouluun tai tastingiin, nautiskele juomista livemusiikin säestyksellä tai seuraa vuoden juomien palkitsemista.

Olutfestivaali on avoinna yleisölle perjantaina 10.4. klo 17-01 ja lauantaina 11.4. klo 12-01.

Tapahtuman teemana on tänä vuonna Itävalta ja tarjolla onkin runsas kavalkadi itävaltalaisten käsityöpanimoiden oluita, joita muuten voi olla vaikea löytää Suomesta. Esillä ovat tietenkin vahvasti myös suomalaiset pienet ja suuret panimot. Tapahtumassa nimetään myös eri sarjojen vuoden 2015 olut, siideri ja viski.

Lauantaina iltapäivällä festivaaleilla käydään myös alkoholipoliittinen vaalipaneeli, jossa mukana mm. Laura Räty (kok.), Tom Packalen (ps.), Pekka Haavisto (vih.), Olli Rehn (kesk.) ja Tuula Haatainen (sd).

Tästä pääset tapahtuman virallisille sivuille.

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.