Hiihtoloman parhaat ruuat ovat niitä, jotka valmistuvat rinnepäivän päätteeksi tosi nopeasti tai hautuvat hitaasti uunissa hiihtolenkin aikana. Poimimme parhaat reseptit!

Kolme nopeaa

1. Lämpimät lohileivät

kylmäsavulohesta ja munasta tehtävät lohileivät ovat tuhtia palautusruokaa. Mukaan tulee reilusti voita ja juustoa: niin rinnepäivän rasituksille saa palkinnon.

2. Lehtikaalimakkarasoppa

Soppa tehdään chorizo-makkaroista, jotka lämmittävät kepeällä tulisuudellaan kirpeänä pakkaspäivänä. Keitto on ruokaisa, sillä mukaan tulee myös kikherneitä ja lehtikaalia. Parasta reseptissä on se, ettei perunateatterivuorosta tarvitse tapella!

3. Quesadillat

Nämä tortillalettuun tehtävät herkut kannattaa säästää loman loppuun, sillä niihin voi riipiä täytteeksi kaikki jämät. Raasta viimeiset juustot ja pilko kaikki vihannekset mukaan. Quesadilloissa on mukavasti fiestatunnelmaa, joka sopii viimeiselle illalle!

Kaksi hidasta

1. Nyhtölasagne

Nyhtölihasta tehty lasagne on kahden suosikkiherkun yhdistelmä. Voit tehdä edellispäivänä ison satsin pulled porkia, josta säästät osan. Toisaalta: kaupasta saa valmiina nyhdettyä lihaa! Lassen ollessa uunissa ehdit hetkeksi lumihommiin.

2. Currylihapata

Tätä pataa haudutetaan uunissa ainakin 1,5 tuntia, joten sillä aikaa ehtii vetäistä pidemmänkin hiihtolenkin. Lisää lämpöä tuo curry. Jos teet oikein ison satsin,  riittää ruokaa pariksikin päiväksi, sillä padathan tunnetusti vaan paranevat yön yli maukustuttuaan.