Nakkipiiloista tykkäävät kyllä aikuisetkin. Kuva: Panu Pälviä.
Nakkipiiloista tykkäävät kyllä aikuisetkin. Kuva: Panu Pälviä.

Tämä hittiresepti löytyi 2000-luvun alussa Barbie-keittokirjasta. Barbie tiesi, mistä koululaiset innostuvat.

Lapset rakastavat ruokia, joissa on löytämisen iloa. Folioon kätketyt kanapalaset, salaatinlehteen piilotetut lihapullat ja lihamurekkeen sisään ujutettu kananmuna tuottavat samaa löytämisen iloa kuin puuron syöminen lautaselta, jonka pohjassa on kuva.

Samaan löytämisen iloon iskevät sämpylät, joiden sisään on ujutettu nakkipaloja eli nakkipiilosämpylät.

Löysin reseptin joskus 2000-luvun alussa Barbien keittokirjasta. Opettelin helpon sämpyläohjeen ulkoa ja aloin leipoa nakkipiilosämpylöitä lasteni koulun tapahtumiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pikkuhiljaa alkoi kuulua kummia. Tyttäret tulivat kotiin ja kertoivat, että luokka oli toivonut, että tekisin ”niitä sämpylöitä, joissa on nakkeja sisällä”. Sitten niitä alkoivat pyytää myös opettajat. Jopa ne, jotka eivät periaatteessa syöneet lihaa. Kasvissyöjille pyörittelin välillä soijanakkiversioita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joskus rakensin keittiöömme varsinaisen kokoonpanolinjan, jossa jokaisella osallistujalla oli oma tehtävänsä: yksi kaulitsi, yksi levitti ketsupin ja yksi asetteli nakkipalaset. Samaa sopii soveltaa muissakin lapsiperheissä! Nakkipiilosämpylässä on nimittäin kaikki se, mistä lapset pitävät: pehmeä leipä, ketsuppia eli ketsaria ja nakkipaloja sopivan pieninä suupalasina. Nämä sämpylät kuuluu myös voidella!

Rakastan nakkipiilosämpylöitä sellaisenaan, mutta ehkä voisin kaikkien näiden vuosien jälkeen ujuttaa täytteeksi myös pinaattia ja fetaa tai minttua ja mozzarellaa. Yhtä kaikki: sämpylät, joiden sisään on piilotettu tavaraa, ovat loistavaa eväs- ja retkiruokaa. Muillekin kuin lapsille.

Tutustu Barbien nakkipiilojen reseptiin täällä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla