Sandron perustaja Richard on hummusasiantuntija. Kuva: <span class="photographer">Tuomas Kolehmainen</span>
Sandron perustaja Richard on hummusasiantuntija. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Hummus on valloittanut suomalaisten sydämet. Monikäyttöinen tahna valmistuu Sandron perustajan hyppysissä kuohkeaksi.

Hummuksen rakenteen tulisi olla pehmeä ja kuohkea. Usein pöytään päätyy kuitenkin jotain karkeaa ja tiivistä.

"Hummus on yksi suosikkiruuistani. Jos haluat siitä sileän ja kuohkean, lisää vettä sekoitusvaiheessa", Pohjois-Afrikkalaiseen ja Lähi-idän ruokaan erikoistuneiden Sandro-ravintoloiden perustaja Richard McCormick kertoo Me Naiset -lehdelle (19/2015)

Usein hummusresepteissä kaikki ainekset vain kootaan blenderiin ja soseutetaan, mutta Richardin hummuksen kaava on erilainen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

McCormick  aloittaa hummuksen valmistamisen silppuamalla ja kuullottamalla valkosipulin. Silloin valkosipulin maku ei ole turhan ärhäkkä. Seuraavaksi hän mittaa blenderin astiaan tahinin ja sitruunamehun ja sekoittaa ne hyvin. Sen jälkeen lisätään vettä ja surautetaan tahini kuohkeaksi. Mausteet ja oliiviöljy soseutetaan kuohkean tahinin joukkoon. Vasta tämän jälkeen lisätään kikherneet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos hummus vaikuttaa liian paksulta, Richard ohentaa sitä vedellä. Silloin rakenne kuohkeutuu entisestään. Oliiviöljyllä ohentaessa kikhernetahna tulee turhan rasvaiseksi.

Kurkkaa Richardin hummusresepti täältä!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla