Puffipizzan parhaita puolia on myös se, että pohjataikinaa voi säilyttää pakastimessa akuutin pizzanhimon varalle. Kuva: Sami Repo.
Puffipizzan parhaita puolia on myös se, että pohjataikinaa voi säilyttää pakastimessa akuutin pizzanhimon varalle. Kuva: Sami Repo.

Puffipizza ei ole autenttisen pizzan ystävän valinta. Jos sen sijaan helppo, nopea, rapea ja sotkuton pizzapohja kiinnostaa, on tämä resepti juuri sinulle!

Meillä ruokaihmisillä yksi ikuinen keskustelunaihe on pizzapohja. Kaikilla on nimittäin oma luottoreseptinsä, jolla lättynsä paistaa.

Yksi pitää pannupizzahenkisestä, tuhdista ja hieman pullamaisesta pohjasta, jonka päälle sopii latoa reilusti täytteitä.

Toinen vaatii hitaasti nostatetun slow food -pizzapohjan, joka kaulitaan paperinohueksi ja päällystetään vain muutamalla mozzarellariekaleella ja ehkä kourallisella basilikanlehtiä.

Kolmas ostaa kaupasta valmiin pizzapohjan tai tilaa pizzansa jonkun muun valmistamana.

Nyt pizzapohjakeskusteluun liittyy uusi tulokas, joka ilahduttaa etenkin niitä, jotka arvostavat avainsanoja helppo, nopea, rapea ja ilmava.

Puffed pizza, puffattu pizza eli puffipizza.

Sen tekijä pääsee helpolla, koska pizzan pohja tehdään valmiista pakastevoitaikinasta. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan, kauli ohueksi ja esipaista uunissa 225-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.

Levitä sitten esipaistetulle voitaikinapohjalle tomaattikastike ja muut mieleisesi täytteet ja tuikkaa pizza vielä hetkeksi uuniin.

Voilà! Puffipizza on valmis! Keittiössä ei pölise jauho. Tiskialtaassa ei loju likaista taikinakulhoa. Sormiesi välissä ei ole sitkeää pizzataikinaa.

Sen sijaan edessäsi on ilmava ja rapea herkkupizza, jota on pakko päästä maistamaan, vaikka tiedät polttavasi kitalakesi kuumaan juustoon.

Mestarikokki Jouni Toivanen täyttää puffipizzan salamilla, sipulilla ja mozzarellalla.

Katso Jounin puffipizzan tarkka resepti tästä!

PS. Tiedämme kyllä, ettei puffipizza tavallaan ole oikea pizza vaan pikemminkin piirakka. Jos puffipizzan kutsuminen pizzaksi herättää sinussa puistatuksia, voit kutsua sitä bluffipizzaksi.