Kaurapuuro on nyt paljon enemmän kuin vetinen aamiaispuuro voisilmällä.

Jos voisilmä ja kaneli-sokeri maistuvat puuron sattumina jo puulta, kokeile lorauttaa aamupuuroon neitsytkookosöljyä. Se tuo puuroon täyteläisen suutuntuman ja lempeän kookoksen maun.

Jos säilytät kookosöljyä huoneenlämmössä ja se on juoksevaa, lorauta öljyä suoraan lautaselle. Jos öljy on jähmettynyt jääkaapissa, raaputa siitä lusikallinen kattilaan, kun puuro on valmis.

Kaneli-sokerin sijaan kaurapuurossa kannattaa kokeilla kuivattuja marjoja, rouhittuja paahdettuja pähkinöitä, turkkilaista jogurttia tai kermalorausta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Muhkeilla lisukkeilla eli "tuunakkeilla" tarjotaan kaurapuuro myös uudessa puurorekassa, joka parkkeeraa Helsinkiin, Rautatieaseman taksitolpan kupeeseen ensi maanantaina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Elovenan ruokarekka sai inspiraation omaan kokeiluun kööpenhaminalaiselta puurobaarilta Grødiltä, joka myy puuroa aamiaisesta illalliseen ja makeasta kinuskipuurosta suolaiseen kanapuuroon. Vuonna 2011 avattu Grød on jo niin suosittu, että se avasi toisen kuppilan trendikkäälle Nørrebron alueelle ja työllistää jo 18 ihmistä. "Erittäin hyvää bisnestä", totesi ravintoloitsia Lasse Andersen.

Elovenan puurorekassa puuroannos maksaa 3,5 euroa ja Kaffa Roasteryn suodatinkahvin kanssa 5 euroa. Rekka myy luomupuuroa Rautatieaseman vieressä elokuun ajan, ja syyskuuksi se siirtyy Vanhan Ylioppilastalon kulmalle.

Juha Teerimäki ja Miki Puikkonen ovat puurorekan chefit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla