Jäätelön ja mustikkaliköörin liitto toimii. Kuva: Pia Inberg.
Jäätelön ja mustikkaliköörin liitto toimii. Kuva: Pia Inberg.

Kun kaksi ruokatrendiä kohtaa, syntyy cocktailjäätelö.

Keväällä 2014 sosiaalisessa mediassa nousi pieni alkoholipirtelöhuuma. Verkossa alkoi levitä kuvia ja videoita pirtelöistä, jotka saivat makua likööreistä, viinistä ja jopa oluesta. Soppa365 tarttui trendiin pyöräyttämällä punaviini-mustaherukka-suklaapirtelön ja totesi sen juomakelpoiseksi. Juoma jalostui kesäiseksi herkuksi, kun saimme parannellun mansikkapirtelön ohjeen Chilestä.

Nyt alkoholivillitys on siirtynyt jäätelömakuihin. Rapakon takana Yhdysvalloissa pieni portlandilainen Salt & Straw –jäätelötehdas valmistaa cocktaileista mallia ottavia jäätelöitä. Mint julepissa maistuu minttu ja bourbon-viski, kausimaku negronissa gini, punainen vermutti ja Campari.

Kotimaisilla kioskeilla ei ole vielä cocktailjäätelöitä, mutta alkoholijäätelöille luulisi olevan kysyntää meilläkin, sillä rommi-rusinajäätelöllä on vankka sija suomalaisten sydämissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla