Jäätelön ja mustikkaliköörin liitto toimii. Kuva: Pia Inberg.
Jäätelön ja mustikkaliköörin liitto toimii. Kuva: Pia Inberg.

Kun kaksi ruokatrendiä kohtaa, syntyy cocktailjäätelö.

Keväällä 2014 sosiaalisessa mediassa nousi pieni alkoholipirtelöhuuma. Verkossa alkoi levitä kuvia ja videoita pirtelöistä, jotka saivat makua likööreistä, viinistä ja jopa oluesta. Soppa365 tarttui trendiin pyöräyttämällä punaviini-mustaherukka-suklaapirtelön ja totesi sen juomakelpoiseksi. Juoma jalostui kesäiseksi herkuksi, kun saimme parannellun mansikkapirtelön ohjeen Chilestä.

Nyt alkoholivillitys on siirtynyt jäätelömakuihin. Rapakon takana Yhdysvalloissa pieni portlandilainen Salt & Straw –jäätelötehdas valmistaa cocktaileista mallia ottavia jäätelöitä. Mint julepissa maistuu minttu ja bourbon-viski, kausimaku negronissa gini, punainen vermutti ja Campari.

Kotimaisilla kioskeilla ei ole vielä cocktailjäätelöitä, mutta alkoholijäätelöille luulisi olevan kysyntää meilläkin, sillä rommi-rusinajäätelöllä on vankka sija suomalaisten sydämissä.

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.