
One pot on pastaruoka, jossa kasaataan pasta, kastikeainekset sekä vesi yhteen kattilaan ja keitätään kypsäksi. Menetelmä on helppo ja tiskiäkin syntyy minimaalisesti.
Tästäkin ideasta saamme kiittää jenkkiläistä kotitalousgurua Martha Stewartia. Yhdessä kattilassa keitetään samaan aikaan pasta ja höysteet.
3 vinkkiä one potin keittäjälle:
- Pikapastaa ei kannata käyttää, joten valitse 10–15 minuutin kypsennyksen vaativa pastatyyppi. Näin vältyt lötkistymiseltä.
- Muutama sekoittelu kypsennyksen aikana pitää pastat irtonaisina.
- Keittäminen on syytä lopettaa, kun pasta on sopivan kypsää. Nesteen haihtumista ei siis kannata odotella, vaan jäljelle jäänyt neste toimii ruuan kastikkeena. Jos nestettä tuntuu kuitenkin olevan liikaa, kaada ylimääräinen pois.
Kana-rakuunapasta
Kanapastan kastikkeena käytetään valkoviiniä ja kermaa, jotka keittyvät kasaan ihanan hapokkaaksi kastikkeeksi. Mausteina on rakuunaa, sinappia ja kapriksia.
Katso ohje täältä!
Ihmepastan juju on siinä, että pastasta irronnut tärkkelys sakeuttaa liemen kastikkeeksi.
Kikherne -one pot
Kalamataoliiveista, tomaattipyreestä ja rosmariinista syntyy syvä kasvispastan maku. Vihanneksiksi mukaan laitetaan parsakaalia ja valkosipulia!
Ota ohje talteen täältä!
Makkara-kurpitsapasta
Mausteiset makkarat hallitsevat kurpitsapastan makua, mutta mukaan pilkotaan myös monta valkosipulin kynttä. Kypsä pasta viimeistellään silputulla lehtipersiljalla.
Lue resepti täältä.
Makua! Koska ruoka valmistetaan keittämällä, käytä mausteita reilusti.
Marthan tomaattipasta
Tästä pastasta koko homma sai alkunsa. Tomaattiseen pastaan tulee lisämakua aurinkokuivatuista tomaateista ja oliiveista. Ruoka viimeistellään basilikalla ja parmesaanilla.
Katso ohje täältä!