Martha Steward kehitti tomaattipastan reseptin, joka oli niin nerokas, että se laukaisi ketjureaktion. Kuvat: Sami Repo
Martha Steward kehitti tomaattipastan reseptin, joka oli niin nerokas, että se laukaisi ketjureaktion. Kuvat: Sami Repo

One pot on pastaruoka, jossa kasaataan pasta, kastikeainekset sekä vesi yhteen kattilaan ja keitätään kypsäksi. Menetelmä on helppo ja tiskiäkin syntyy minimaalisesti.

Tästäkin ideasta saamme kiittää jenkkiläistä kotitalousgurua Martha Stewartia. Yhdessä kattilassa keitetään samaan aikaan pasta ja höysteet.

3 vinkkiä one potin keittäjälle:

  1.  Pikapastaa ei kannata käyttää, joten valitse 10–15 minuutin kypsennyksen vaativa pastatyyppi. Näin vältyt lötkistymiseltä.
  2. Muutama sekoittelu kypsennyksen aikana pitää pastat irtonaisina.
  3. Keittäminen on syytä lopettaa, kun pasta on sopivan kypsää. Nesteen haihtumista ei siis kannata odotella, vaan jäljelle jäänyt neste toimii ruuan kastikkeena. Jos nestettä tuntuu kuitenkin olevan liikaa, kaada ylimääräinen pois.

Kana-rakuunapasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kanapastan kastikkeena käytetään valkoviiniä ja kermaa, jotka keittyvät kasaan ihanan hapokkaaksi kastikkeeksi. Mausteina on rakuunaa, sinappia ja kapriksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso ohje täältä!

Ihmepastan juju on siinä, että pastasta irronnut tärkkelys sakeuttaa liemen kastikkeeksi.

Kikherne -one pot

Kalamataoliiveista, tomaattipyreestä ja rosmariinista syntyy syvä kasvispastan maku. Vihanneksiksi mukaan laitetaan parsakaalia ja valkosipulia!

Ota ohje talteen täältä!

Makkara-kurpitsapasta

Mausteiset makkarat hallitsevat kurpitsapastan makua, mutta mukaan pilkotaan myös monta valkosipulin kynttä. Kypsä pasta viimeistellään silputulla lehtipersiljalla.

Lue resepti täältä.

Makua! Koska ruoka valmistetaan keittämällä, käytä mausteita reilusti.

Marthan tomaattipasta

Tästä pastasta koko homma sai alkunsa. Tomaattiseen pastaan tulee lisämakua aurinkokuivatuista tomaateista ja oliiveista. Ruoka viimeistellään basilikalla ja parmesaanilla.

Katso ohje täältä!

 

 

Ohhoh

Mene sinä juntti takasin sinne soppakeittiöös tekemään aldenttee ja syömään vähän muttipolpa Soossia maukettettuna siirapilla kun et jaksa sipuleita karamellisoida

Vierailija

Kuulostaa kyllä todella oudolta, että pastaa keitettäisiin 10-15 min. Mikä pasta tällaista on?

Jos haluaa pastansa al dente, on keittoaika yleensä 6-8 min pastalajista riippuen. Onnistuvatko nämä reseptit myös pastalle sopivalla, lyhyellä keittoajalla?

Sisältö jatkuu mainoksen alla