Joskus hyvätkin yhdistelmät kuulostavat arvaamattomilta. Kuvat: Istockphoto.
Joskus hyvätkin yhdistelmät kuulostavat arvaamattomilta. Kuvat: Istockphoto.

Bloggari yhdisti pikanuudelit ja donitsin. Syntyi ramnut, hybridileivonnaisten kummallisin edustaja.

Olemme viime vuosina kohdanneet useita donitsihybridejä kuten voisarven ja donitsin yhdistävän cronutin sekä muffinista ja donitsista inspiraationsa saaneen duffinin.

Samaan aikaan luovat keittiönerot ovat löytäneet myös ramen-pikanuudelit, joista on sittemmin tehty muun muassa ramenbergeria ja ramenpizzaa.

Nyt – vihdoin – donitsi ja ramen-nuudelit ovat löytäneet toisensa. Culinary Bro-Down -blogia pitävä Josh Scherer esitteli uuden leivonnaisinnovaationsa viime viikolla ja herätti paitsi netinkäyttäjien mutta myös useiden medioiden mielenkiinnon.
[iframe src="https://instagram.com/p/vUtPAbzMDd/embed"][/iframe]

Ramnut on periaatteessa hyvinkin helppo valmistaa. Nuudelit keitetään kypsiksi horchata-nimisessä mantelimaitojuomassa, valutetaan kuiviksi ja jäähdytetään. Sitten vispataan kolme munaa, jotka sekoitetaan jäähtyneisiin nuudeleihin huolellisesti. Koko komeus kumotaan voideltuun vuokaan ja pannaan pakastimeen kolmeksi tai neljäksi tunniksi.

Sitten kohmeisesti nuudelimassasta leikataan muotin ja veitsen avulla rinkuloita, jotka uppopaistetaan öljyssä, valutetaan talouspaperin päällä ja koristellaan lopuksi esimerkiksi tomusokerilla tai sokerikuorrutteella.

Sopan toimitus ei ole vielä ramnutia kokeillut, mutta projekti vaikuttaa niin omituiselta, että eihän tätä voi jättää testaamatta!

Ramnutien resepti löytyy Culinary Bro-Down -blogista.

Täyteläinen punaviini on hinta-laatusuhteeltaan oikea aarre.

Mikä? Nederburg The Winemasters Shiraz 2016 on eteläafrikkalainen punaviini, joka ihastuttaa monikäyttöisyydellään ja hinta-laatusuhteellaan (11,50 e).

Millainen? Täyteläisen ja kohtuullisen tanniinisen viinin maussa tuntuvat ensisiemauksella tummat kypsät metsämarjat ja kirsikat, ja jälkimaussa savuinen tammiaromi.

Minkä kanssa? Hyvä yleisviini grillatulle naudanlihalle ja pihveille, olipa kypsyysaste kypsä tai medium. Pidä mielessä myös syksyn hirvikautta varten.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Glorian ruoka & viini sekä Soppa365 ovat julkaisseet jälleen runsaan reseptilehden, joka keskittyy hullunhyvään kasvisruokaan.

Miten tehdään maalaissalaatti, joka ei jätä nälkäiseksi? Mitkä vegeruuat pelastavat, kun aikaa on vähän ja ainekset täytyy löytää lähikaupasta? Miten kasviksia grillataan ja mitä ihmettä onkaan nyhtösieni?

Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastaukset Soppa365:n ja Glorian ruoka & viinin erikoisjulkaisusta. Se sisältää yli 60 toimituksen testaamaa reseptiä. Lehti sopii sinulle, joka rakastat kasvisruokaa ja etsit uusia ideoita kokkailuun. Yhtä mainiosti se passaa kuitenkin myös vegeilynoviisin hyppysiin – erityisesti, jos kaipaat helppoja reseptejä, joilla lähteä kokeilemaan. Vege julkaistiin ensimmäistä kertaa viime vuonna, ja lehdet loppuivat kaupasta ennen aikojaan. Nyt rakastettu Vege on taas täällä – entistä houkuttelevampien ohjeiden ja ideoiden kera. Julkaisun ohjeista noin puolet ovat vegaanisia ja loput lakto-ovovegetaristeille sopivia. Yli 20 reseptiä valmistuu alle puoleen tuntiin!

Vege-erikoisjulkaisun löydät lehtihyllystä hyvin varustelluista liikkeistä.

#täyttävegeä eteenpäin!