Joskus hyvätkin yhdistelmät kuulostavat arvaamattomilta. Kuvat: Istockphoto.
Joskus hyvätkin yhdistelmät kuulostavat arvaamattomilta. Kuvat: Istockphoto.

Bloggari yhdisti pikanuudelit ja donitsin. Syntyi ramnut, hybridileivonnaisten kummallisin edustaja.

Olemme viime vuosina kohdanneet useita donitsihybridejä kuten voisarven ja donitsin yhdistävän cronutin sekä muffinista ja donitsista inspiraationsa saaneen duffinin.

Samaan aikaan luovat keittiönerot ovat löytäneet myös ramen-pikanuudelit, joista on sittemmin tehty muun muassa ramenbergeria ja ramenpizzaa.

Nyt – vihdoin – donitsi ja ramen-nuudelit ovat löytäneet toisensa. Culinary Bro-Down -blogia pitävä Josh Scherer esitteli uuden leivonnaisinnovaationsa viime viikolla ja herätti paitsi netinkäyttäjien mutta myös useiden medioiden mielenkiinnon.
[iframe src="https://instagram.com/p/vUtPAbzMDd/embed"][/iframe]

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ramnut on periaatteessa hyvinkin helppo valmistaa. Nuudelit keitetään kypsiksi horchata-nimisessä mantelimaitojuomassa, valutetaan kuiviksi ja jäähdytetään. Sitten vispataan kolme munaa, jotka sekoitetaan jäähtyneisiin nuudeleihin huolellisesti. Koko komeus kumotaan voideltuun vuokaan ja pannaan pakastimeen kolmeksi tai neljäksi tunniksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sitten kohmeisesti nuudelimassasta leikataan muotin ja veitsen avulla rinkuloita, jotka uppopaistetaan öljyssä, valutetaan talouspaperin päällä ja koristellaan lopuksi esimerkiksi tomusokerilla tai sokerikuorrutteella.

Sopan toimitus ei ole vielä ramnutia kokeillut, mutta projekti vaikuttaa niin omituiselta, että eihän tätä voi jättää testaamatta!

Ramnutien resepti löytyy Culinary Bro-Down -blogista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla