Kun peruna- ja pastasalaatit alkavat kyllästyttää, kokeile sopivan tulista papusalaattia, joka on täynnä proteiinia ja sopii vegaaneillekin.

Teksasin kaviaari on nerokas nimi papusalaatille, jota ei tarvitse lämmittää eikä keittää (vain salaattikastike käy nopeasti kattilassa) ja jonka ainesosat voi kerrankin hyvällä omallatunnolla heittää purkista. Tätä voi todellakin syödä buutsit jalassa!

Teksasilaiset syövät papusalaattinsa korianterin ja jalapenon puraisemana ja sekoittavat salaatin omaleimaisen kastikkeen riisiviinietikasta tai viinietikasta.

Teksasin kaviaaria syödään Teksasissa usein dippinä nachojen kera. Se onkin alun perin kehitetty 1940-luvulla uudenvuoden bileisiin. Meillä voisi kuvitella kenen tahansa ilahtuvan värikkäästä papusalaatista, jossa yhdistyvät riehakkaalla tavalla korianteri, punasipuli, chili ja pieni makeus. Ja kun teet kerralla paljon (kuten reseptistämme tulee), saat kulhosta pariksi päiväksi oivallisen toimistolounaan.

Teksasin kaviaarin reseptin löydät täältä.

 

Edullinen ja maukas rosee kannattaa pitää mielessä myös kevään buffet-kautta varten.

Mikä? Adobe Reserva Rose 2017 (10,40 e) on kuiva, hapokkaan ryhdikäs viini Chilestä. 

Millainen? On pelkkää ennakkoluuloisuutta juoda roseeta ainoastaan kesällä. Tämä talviroseeksi sopiva mainio viini maistuu punaherukoilta, vadelmilta ja punaisilta omenoilta. Hinta-laatusuhde on erinomainen.

Minkä kanssa? Täydellinen seuralainen lämpimälle salaatille, jossa on esimerkiksi paahdettua kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Pidä mielessä myös kevään buffet-kautta ajatellen, sillä ryhdikäs viini kestää monenlaisia makuja, ja on edullisuutensa vuoksi hyvä valinta suurempiinkin juhliin.

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!