Kun peruna- ja pastasalaatit alkavat kyllästyttää, kokeile sopivan tulista papusalaattia, joka on täynnä proteiinia ja sopii vegaaneillekin.

Teksasin kaviaari on nerokas nimi papusalaatille, jota ei tarvitse lämmittää eikä keittää (vain salaattikastike käy nopeasti kattilassa) ja jonka ainesosat voi kerrankin hyvällä omallatunnolla heittää purkista. Tätä voi todellakin syödä buutsit jalassa!

Teksasilaiset syövät papusalaattinsa korianterin ja jalapenon puraisemana ja sekoittavat salaatin omaleimaisen kastikkeen riisiviinietikasta tai viinietikasta.

Teksasin kaviaaria syödään Teksasissa usein dippinä nachojen kera. Se onkin alun perin kehitetty 1940-luvulla uudenvuoden bileisiin. Meillä voisi kuvitella kenen tahansa ilahtuvan värikkäästä papusalaatista, jossa yhdistyvät riehakkaalla tavalla korianteri, punasipuli, chili ja pieni makeus. Ja kun teet kerralla paljon (kuten reseptistämme tulee), saat kulhosta pariksi päiväksi oivallisen toimistolounaan.

Teksasin kaviaarin reseptin löydät täältä.

 

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.