
Vihreä
Argentiinalainen yrttikastike chimichurri maistuu grilliruokien kanssa. Sitä voi käyttää myös lihan marinoimiseen. Chimichurrissa on aina persiljaa, oliiviöljyä ja punaviinietikkaa. Muuten voit lisätä erilaisia yrttejä. Tuoreessa yrttiruukussa on kesällä paljon enemmän nautittavaa kuin talvella. Ei ihme, että chimichurristakin tulee parempaa. Maku vain tiivistyy, kun kastike saa tekeytyä jääkaapissa. Kastikkeen voi tehdä pieneksi silppuamalla, tai halutessasi voit soseuttaa ainekset sauvasekoittimella.
Valkoinen
Amerikkalainen piimä-majoneesikastike ranch on täyteläinen vaihtoehto iänikuiselle kermaviilille. Samettiseen vaaleaan soosiin sopii dipata tuoreita ja grillattuja kasviksia sekä erityisesti grillikanaa. Ravista kastike hetkessä sekaisin vaikkapa kannellisessa lasipurkissa.
Punainen
Punainen romesco on parasta grillatun lihan ja mausteisten makkaroiden kanssa. Romesco saa makunsa paahdetuista paprikoista, tomaateista ja manteleista. Kastikkeen tuhtiutta ja kirpeyttä voit säädellä lisäämällä öljyä tai punaviinietikkaa.