Testasimme hipsterifestarien trendiruuat - tältä parhaat palat näyttävät.
Vegaaniruoka on kiistatta vuoden suurin ruokatrendi, ja 12.-14.8.2016 Helsingissä järjestetty Flow-festarit iski samaan saumaan. Festareilla oli tänä vuonna mukana useita vain vegaanista ruokaa tarjoavaa kojua, ja suurimmasta osasta muitakin ravintoloita sai vegaaniannoksen.
Nyhtistä, nyhtistä! - Fat Tomato
Fat Tomato -ruokakoju tarjosi vagaanisia "Reiskoja" eli rieskoja, joiden täytteenä oli nyhtökauraa. Caprese-Reiskassa maistui myös munakoiso, basilika ja vegaaninen "mozzarella". Fat Tomato -niminen ravintola avautui Hietalahden kauppahalliin viime keväänä.
Katso Soppa365:n nyhtökaurawokin ohje täältä.
Odotetuin ravintola - Kitchen & Table
Newyorkilainen kokki Marcus Samuelsson on avaamassa syksyllä ravintolan Helsinkiin, ja Flow'n koju tarjosi esimakua tulevasta. Harlem chowder -kasviskeitossa oli sattumina savustettua parsaa. Yksi Flow'n herkuimmista (ja edullisimmista, 8 e) vegaaniannoksista, vaikka soppa ei festariruokana heti tulisi mieleen.
Lue lisää Marcus Samuelssonista täältä!
Taidokkain teos - Kitchen & Table
Marcus Samuelssonin ravintola ei ollut vegaaninen, mutta pyynnöstä annokset sai vegaanisina. Paahdettujen juuresten kanssa tarjottiin paholaisen hilloa kananmunaa sisältävän chilimajoneesin sijaan.
Trendikkäistä trendikkäin - Gold & Green Nordic
Vegaaninen sateenkaarisalaatti voitti Flow'ssa järjestetyn vastuullisimpien annosten kisan. Annos ammensi ainekset trendien aallonharjalta: nyhtökauraa, viinimarjoja, punajuurikvinoaa, vegesipsejä, juures-coleslaw'ta, lehtikaalidippiä ja siemennäkkäriä. Kojun ruuat olivat ravintoloitsija Richard McCormickin veljen Sam McCormickin suunnittelemia.
Katso Soppa365:n siemennäkkärin resepti täältä.
Missä maku? - Juuri
Juuren Vegis-annos muuttui vegaaniseksi, kun piiraskuori vaihdettiin gluteenittomaksi. Vege-lihiksen idea ja ainekset (lehtikaali-härkäpapuvarras, marinara-kastike, hernehummus, kasvispikkelssi ja kotitofu) olivat houkuttavat - ainut mikä puuttui oli maku.
Soppa365:n vihiksen eli vegelihiksen ohje löytyy täältä.
Lasten sunnuntain löytö - Lie Mi
Sunnuntaina myös lapset saivat tulla festareille. Erityisiä lastenruokakojuja ei ollut, mutta Lie Mestä löytyi sopiva vegaaninen annos myös 1-vuotiaalle: massaman curry seitanilla. Lie Mi on pieni, vietnamilaisesta pho-keitosta tunnettu ravintola helsinkiläisen Siltanen-baarin yhteydessä.
Soppa365:n oikaisijan pho-keiton resepti löytyy täältä.
Pisin jono - Kolme kaveria
Ihanista jäätelöistä tunnettu Kolme kaveria toi festareille kolme vegaanijäätelöä: kookoksen, suklaan ja minttu-suklaan, joista erityisesti suklaa oli superherkku. Tälle tiskille olikin paikoin festarien pisin jono.
Juttua korjattu 17.8.2016 klo 9.38: Flow'ssa järjestettiin kilpailu vastuullisimmasta annoksesta, eikä vegaaniannoksesta. Voittaja oli kuitenkin vegaaninen.