Tulinen kung pao viimeistellään maapähkinällä. Kuva: <span class="photographer">Reetta Pasanen</span>
Tulinen kung pao viimeistellään maapähkinällä. Kuva: Reetta Pasanen

Loppiaisena pöytään nostetaan etninen menu, joka sisältää mausteisia ruokia maailman muista kolkista.

Perinteisesti loppiaisena on tapana päättää joulunaika ja syödä vielä viimeisen kerran jouluruokia. Jos ajatus kinkusta ja laatikoista ei innosta, kokkaa etninen menu. Lämpimän mausteiset, jopa tuliset, ruuat sopivat myös kylmille säille.

Näin syntyy etninen menu loppiaiseksi:

Alkuun raikasta mutta tulista

Loppiaisen ateria polkaistaan käyntiin nuijittavalla papaijasalaatilla eli som tamilla. Raastetun papaijan joukkoon nuijitaan, vaikkapa perunanuijalla, chiliä ja valkosipulia. Salaatti on raikas, mutta lämmittää. Jos et saa vihreää papaijaa käsiisi, kokeile tehdä salaatti punakaalista.

Pääruuaksi perinteistä kanaa Kiinasta

Kiinalaisten ravintoloiden listalta tuttu kana kung pao valmistuu helposti myös kotioloissa. Ruuan ideana paistaa korkealla lämpötilalla kana ihanan tahmeaksi kiinalaisista mausteista. Ruokaan nakataan kokonaisia kuivattuja chilipalkoja, jotka suurimmat chilifanit tietenkin napsivat.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos kaipaat lämmittävää kasvisruokaa kokeile keltaista kasvicurrya.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuva: Pia Inberg

Loppuun tuoretta ananasta, chilillä tietenkin

Tuore ananas on nyt sesongissa ja maistuukin ihanan makealle ja on hinnaltaan huokeaa. Ananaksesta syntyy helppo jälkiruoka, kun maustaa sen fariinisokerilla ja chilillä. Jälkiruuasta saa juhlavamman, kun tarjoilee sen kanssa löysäksi vaaahdotettua ja vanilijalla maustettua kermavaahtoa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla