Tee hyvä teko ja anna ylimääräiset omenasi eteenpäin.

Työkaveri käveli ovelle ja huikkasi, että pöydällä on kassillinen omenoita, joita riittää "riesaksi" asti.

Juuri tällä tavalla Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) toivoo omenapuiden omistajien nyt toimivan sen sijaan, että omenat jätetään mätänemään pihoille. Sortti-asemilla on omat puutarhajätekaukalot omenoita varten, ja omenat täytyy lajitella erikseen muusta puutarhajätteestä. Hinta on puutarhajätteen hinta eli 5 e/kuorma. Pääkaupunkiseudulla asuvat voivat myös huhuilla ylimääräisistä omenoista Facebookin Stadin omenapörssi -sivulla.

HSY muistuttaa, ettei omenalasteja pidä laittaa jäteastioihin, sillä omenavuoret tekevät jäteastioista nopeasti liian painavia.

"Jäteauton kuljettaja saattaa tyhjentää työvuoronsa aikana yli kolmesataa jäteastiaa, jotka liian painavina aiheuttavat työturvallisuusriskin", HSY:ltä sanotaan.

Me ehdotamme, että viet ylimääräiset omenat kerrostaloissa asuville työkavereille tai ystäville, tai laitat omenat pihakadulle laatikkoon lapun kera, jossa lukee "saa ottaa". Palkinnoksi hyvästä teosta leivot itsellesi ihanan sitruunaisen omenajuustotortun tällä ohjeella!

 

KUVA: Sami Repo