Nokkoset voi friteerata vaikkapa sipseiksi. Kuva: <span class="photographer">Tiina Hurskainen.</span>
Nokkoset voi friteerata vaikkapa sipseiksi. Kuva: Tiina Hurskainen.

Sienestäjille on ollut saatavilla jo useampiakin mobiilisovelluksia. Villivihannekset-sovelluksen myötä myös hortoilijat eli villivihannesten keräilijät voivat lähteä kännykän kanssa metsään.

Villivihannesten satokausi on jo käynnistynyt eteläisessä Suomessa. Tänä keväänä metsän antimien kerääminen on entistä helpompaa, sillä Suomen Luonto -lehti on kehittänyt uuden Villivihannekset-mobiilisovelluksen herkuttelijoiden ja kasviharrastajien iloksi.

Sovelluksessa esitellään 20 suomalaista villivihannesta kuvineen ja tunnistusvihjeineen. Lisäksi mukana on käyttövinkkejä ja kolme reseptiä jokaista villivihannesta kohti. Reseptit ovat keittiömestari Sami Tallbergin käsialaa. Tallberg tunnetaan nimenomaan villivihanneksiin erikoistuneena kokkina.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sovelluksen reseptit ovat kiinnostavia ja reseptikuvat kauniita, tosin ne voisivat olla vähän isompia. Tallbergin kädenjälki näkyy resepteissä selvästi: tattia, koivunmahlaa ja hasselpähkinää; haukimureke ja nokkoskastiketta; kesäkurpitsaa, herneitä ja peltokanankaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Villivihannekset-mobiilisovellus on saatavilla iOS-, Windows- ja Android-puhelimiin 2,99 euron hintaan. Tuotot käytetään suomalaisen luonnonsuojelutyön hyväksi.

Lue myös: Näin käytät villivihanneksia keittiössä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla