Nokkoset voi friteerata vaikkapa sipseiksi. Kuva: Tiina Hurskainen.
Nokkoset voi friteerata vaikkapa sipseiksi. Kuva: Tiina Hurskainen.

Sienestäjille on ollut saatavilla jo useampiakin mobiilisovelluksia. Villivihannekset-sovelluksen myötä myös hortoilijat eli villivihannesten keräilijät voivat lähteä kännykän kanssa metsään.

Villivihannesten satokausi on jo käynnistynyt eteläisessä Suomessa. Tänä keväänä metsän antimien kerääminen on entistä helpompaa, sillä Suomen Luonto -lehti on kehittänyt uuden Villivihannekset-mobiilisovelluksen herkuttelijoiden ja kasviharrastajien iloksi.

Sovelluksessa esitellään 20 suomalaista villivihannesta kuvineen ja tunnistusvihjeineen. Lisäksi mukana on käyttövinkkejä ja kolme reseptiä jokaista villivihannesta kohti. Reseptit ovat keittiömestari Sami Tallbergin käsialaa. Tallberg tunnetaan nimenomaan villivihanneksiin erikoistuneena kokkina.

Sovelluksen reseptit ovat kiinnostavia ja reseptikuvat kauniita, tosin ne voisivat olla vähän isompia. Tallbergin kädenjälki näkyy resepteissä selvästi: tattia, koivunmahlaa ja hasselpähkinää; haukimureke ja nokkoskastiketta; kesäkurpitsaa, herneitä ja peltokanankaalia.

Villivihannekset-mobiilisovellus on saatavilla iOS-, Windows- ja Android-puhelimiin 2,99 euron hintaan. Tuotot käytetään suomalaisen luonnonsuojelutyön hyväksi.

Lue myös: Näin käytät villivihanneksia keittiössä.

Edullinen ja maukas rosee kannattaa pitää mielessä myös kevään buffet-kautta varten.

Mikä? Adobe Reserva Rose 2017 (10,40 e) on kuiva, hapokkaan ryhdikäs viini Chilestä. 

Millainen? On pelkkää ennakkoluuloisuutta juoda roseeta ainoastaan kesällä. Tämä talviroseeksi sopiva mainio viini maistuu punaherukoilta, vadelmilta ja punaisilta omenoilta. Hinta-laatusuhde on erinomainen.

Minkä kanssa? Täydellinen seuralainen lämpimälle salaatille, jossa on esimerkiksi paahdettua kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Pidä mielessä myös kevään buffet-kautta ajatellen, sillä ryhdikäs viini kestää monenlaisia makuja, ja on edullisuutensa vuoksi hyvä valinta suurempiinkin juhliin.

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!