He itkettävät Suomea tänä syksynä. Kuva: Nelonen.
He itkettävät Suomea tänä syksynä. Kuva: Nelonen.

Vain elämää -sarjan kolmas tuotantokausi on täynnä suomalaisia supertähtiä. Mutta mitä ruokia he olisivat?

Samuli Edelmann = Edam-juusto

Mieto mutta monipuolinen ja turvallinen arkisuosikki. Esiintyy usein usein ilman kuorta.

 

Vesa-Matti Loiri = Makaronilaatikko

Rehti ja rosoinen joka kodin klassikko. Nostalgiaa uhkuva lohduttaja, joka periytyy sukupolvelta toiselle.

 

Jenni Vartiainen = Minttusuklaa

Viileän raikasta eteerisyyttä tumman pinnan alla. Levyllisen ahmaisee ihan huomaamatta.

 

Paula Koivuniemi = Shiraz-punaviini

Pippurinen ja täyteläinen poskien punastuttaja. Toimii sekä nuorena että kypsänä.

 

Toni Wirtanen = Nigiri

Aiheutti irvistelyä 90-luvulla. Kipusi kuitenkin vuosien varrella marginaalista valtavirtaan.

 

Elastinen = Pannacotta

Sulava ja sileä namupala. Lajissaan turvallinen valinta, johon on helppo iskeä kiinni.

 

Paula Vesala = Avokadopasta

"Voiko näin tehdä?" ajatteli moni siitä kuullessaan. Vakiintui sittemmin uuden ajan klassikoksi.

 

Vain elämää -sarjan kolmas kausi alkaa Nelosella perjantaina 19.9. klo 20.

Kuvat: Nelonen, Istockphoto ja Arto Vuohelainen.

Vain elämää -ohjelmassa Saija ”Sani” Aartelan päivää. Lounaalla herkutellaan Sanin rakastamaa intialaista ruokaa.

Sanin päivä alkaa intialaisia herkkuja notkuvalla pöydällä. Alkupaloiksi on katettu samosoja ja papadum-leipää dippeineen. Pääruoaksi tarjolla on tikka masalaa, pilahviriisiä sekä kahden sorttista currya. Runsas herkkupöytä saa Kasmirin kommentoimaan: "Näyttää superhyvältä." "Eihän kellään oo intialaista ruokaa mitään vastaan?" varmistaa Sani. "Nepalilainen ei lähe, mut intialainen menee", Arttu Viskari lohkaisee.

Löydät reseptin tikka masalaan täältä.

Vain elämää torstaisin ja perjantaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Seuraavan viikon jakson näet etukäteen maksullisesta Ruudusta aina perjantaisin. Nelonen ja Soppa365 kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Vain elämää -ohjelmassa omaa päiväänsä viettävä Aki Tykki paljastaa illallisellaan olevansa suuri mafiaelokuvien ja -tv-sarjojen ystävä.  Illan kattaus on räätälöity tässä hengessä.

”Tilasin Kummisetä-henkistä lihapullapastaa. Siinä on siis lihapullapastaa tomaattikastikkeessa ja pasta carbonaraa”, Aki luettelee.
Kasvissyöjille pöydästä löytyy yrttirisottoa. Lisäväriä kattaus saa tomaatti-mozzarellasalaatista. ja jälkiruokaksi tarjottava tiramisu saa ruokailijat huokaamaan ihastuksesta. Nyt kelpaa laulaa!

Katso Akin Kummisetä-lihapullapastan ohje tästä.

Vain elämää torstaisin ja perjantaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Seuraavan viikon jakson näet etukäteen maksullisesta Ruudusta aina perjantaisin. Nelonen ja Soppa365 kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.