He itkettävät Suomea tänä syksynä. Kuva: Nelonen.
He itkettävät Suomea tänä syksynä. Kuva: Nelonen.

Vain elämää -sarjan kolmas tuotantokausi on täynnä suomalaisia supertähtiä. Mutta mitä ruokia he olisivat?

Samuli Edelmann = Edam-juusto

Mieto mutta monipuolinen ja turvallinen arkisuosikki. Esiintyy usein usein ilman kuorta.

 

Vesa-Matti Loiri = Makaronilaatikko

Rehti ja rosoinen joka kodin klassikko. Nostalgiaa uhkuva lohduttaja, joka periytyy sukupolvelta toiselle.

 

Jenni Vartiainen = Minttusuklaa

Viileän raikasta eteerisyyttä tumman pinnan alla. Levyllisen ahmaisee ihan huomaamatta.

 

Paula Koivuniemi = Shiraz-punaviini

Pippurinen ja täyteläinen poskien punastuttaja. Toimii sekä nuorena että kypsänä.

 

Toni Wirtanen = Nigiri

Aiheutti irvistelyä 90-luvulla. Kipusi kuitenkin vuosien varrella marginaalista valtavirtaan.

 

Elastinen = Pannacotta

Sulava ja sileä namupala. Lajissaan turvallinen valinta, johon on helppo iskeä kiinni.

 

Paula Vesala = Avokadopasta

"Voiko näin tehdä?" ajatteli moni siitä kuullessaan. Vakiintui sittemmin uuden ajan klassikoksi.

 

Vain elämää -sarjan kolmas kausi alkaa Nelosella perjantaina 19.9. klo 20.

Kuvat: Nelonen, Istockphoto ja Arto Vuohelainen.

Kaija Koo kertoo oman päivänsä illallisella Vain elämää -tähdille kuuluisan snapsin historiasta.

Kaija Koon illallinen Vain elämää- sarjassa polkaistaan käyntiin skoolaamalla Marskin ryypyllä.

”Se on ryyppy, minkä otan mielelläni, kun minulla on illalliset. Se on juhlallinen, herättää ja maistuu hyvältä! Se täytetään piripintaan, koska ymmärsin, että Marski vähän mittasi miehen mittaa sillä, pysyikö lasi kädessä. Snapsista ei saa tipauttaa juomaa”, Kaija Koo kertoo.

Ruoaksi Vain elämää -tähdille tarjoillaan teriyakikuhaa ja kasviswokkia sekä salaatti uusista perunoista. Jälkkärinä herkutellaan lakritsicremellä koristellulla raparperifinancierilla ja kirsikkaliköörikonvehdeilla.

Katso Kaija Koon teriyakikuhan ohje tästä.

Vain elämää perjantaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Seuraavan viikon jakson näet etukäteen maksullisesta Ruudusta aina perjantaisin. Nelonen ja Soppa365 kuuluvat samaan konserniin.

Juha Tapio rakastaa Italiaa, ja se näkyy myös hänen Vain elämää -päivänsä illallispöydässä.

”Italia on mulle rakas paikka, johon aina palaan ja suorastaan ikävöin, ihan vaan siksi, että haluan mennä sinne syömään ja juomaan. Se on sellainen aistihavaintojen kehto, että halusin tarjota ystävilleni italialaisen illallisen”, Juha Tapio perustelee illallisvalintojaan. Vain elämää -tähdet nauttivat Tapion päivänä pasta arrabiataa, gratinoituja simpukoita, parmankinkkua, tomaatti-mozzarellasalaattia, yrttimarinoitua artisokkaa sekä rosmariinifocacciaa. Herkkujen kanssa tarjottiin Amarone-punaviiniä.

Katso Juha Tapion pasta arrabiatan ohje tästä.

Vain elämää perjantaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Nelonen ja Soppa365 ovat osa samaa konsernia.