Kuvat
Panu Pälviä, Lasse Lecklin, Reetta Pasanen

Pienet suolaiset suupalat pelastavat monta tilaisuutta. Näistä syntyy helposti ja nopeasti kahvitarjoilut, iltapala tai viikonlopun herkkuaamupala. Myös juhlatarjoilut on hauska koostaa erilaisista pikkuherkuista

Erilaiset suolaiset muffinit toimivat todella monessa tilanteessa, ja ovat helposti muunneltavissa. Taikina syntyy sekoittamalla ja sitä mehevöittämään voi laittaa purkin ranskankermaa. Tässä on kolme erilaista täyteideaa: pinaatti, parmesaani tai chorizo. Hauskat ja näyttävät Amerikkalaiset pop-overit syntyvät myös muffinipellillä, mutta koloihin kaadetaan muffinitaikinan sijaan pannukakkutaikinaa, joka kohoaa kevyiksi pieniksi kakkusiksi. Jäähdyttyään ne halkaistaan ja täytetään.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Valmis, pakastealtaasta mukaan napattava lehti- tai voitaikina on kiireisen kokin luottotuote. Perinteisimmin siitä syntyvät erilaiset pasteijat, kuten itämaiset lihapasteijat. Mutta taikinaa voi käyttää myös moniin muihin pieniin kääröihin ja suupaloihin. Taikinaan voi kääriä paistonkestäviä täytteitä juustosta lihaan, kalaan ja kasviksiin. Kokeile myös lisätä tuoreet täytteet vasta paiston jälkeen, kuten näissä lehtitaikinakupeissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Tuulihatut ihastuttavat juhlakattauksessa kevyen hienostuneella olemuksellaan. Ne voidaan täyttää suolaisella tai makealla täytteellä. Lohi-tuorejuustotäyte on takuuvarma valinta, mutta aurinkokuivattutomaatti-juustotäyte on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ja kasvisruokavalioon sopiva.

 

Kotimaisuutta juhlapöytään saa suloisilla ja yllättävän helpoilla minikokoisilla saaristolaisleivillä, jotka voi täyttää klassisesti kylmäsavulohella tai kokeilla ympäristöystävällistä järvikalasta tehtyä täytettä. Karjalanpiirakat toimivat aina, mutta ruiskuoren täytteenä maistuu myös kantareilleista tehty sienirisotto

Sisältö jatkuu mainoksen alla