
Helpot, maukkaat ja riittoisat suolaiset suupalat ovat takuuhitti noutopöydässä tai leffaillan naposteluherkkuna. Käytä näihin rusetteihin jääkaapissa odottelevat juustonkannikat.
Lehtitaikinasta syntyy superhelposti pieniä rapeita rusetteja, joissa maistuu juusto ja yrtit. Työvälineiksi riittää raastin, kaulin ja veitsi.
Tarvitset pari desiä juustoraastetta, käytä tähän jääkaapissa odottelevat juustonkannikat. Sen lisäksi tarvitset jotain tuoretta yrttiä, esimerkiksi ihanaa salviaa tai vaikka tutumpaa oreganoa tai basilikaa. Yrttejä kannatta hieman hienontaa. Ne sekä juustoraaste kaulitaan lehtitaikinaan kerroksien väliin.
Uunista leijailee upea tuoksu ja tuloksena on rapeita, ihanan maukkaita pieniä suupaloja, jotka koukuttavat ensimmäisestä puraisusta. Kannattaa siis todella käyttää tähän isoa lehtitaikinalevyä.
Salvia-juustorusetit
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Raasta juusto ja hienonna salviaa hieman. Ripottele puolet juustosta ja puolet salviasta ohueksi kerrokseksi työpöydälle. Kauli taikinalevy juuston päällä 1/2 cm:n paksuiseksi. Ripottele loppu juusto ja salvia taikinan pinnalle. Taita taikina ja kauli 3 mm:n paksuiseksi.
- Leikkaa taikinalevy jauhotetulla veitsellä 8 cm:n levyisiksi suorakaiteiksi. Nosta palat päällekkäin ja leikkaa torni 3 cm:n levyisiksi paloiksi. Käännä palat rusetin muotoon ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Vatkaa keltuainen maidon joukkoon. Voitele rusetit ja paista uunissa 7–10 minuuttia.