Lihapullat hirven jauhelihasta
Tällä suht perusreseptillä olen lihapullat tehnyt syksyisestä hirven jauhelihasta.
Vähärasvaisesta hirven lihasta huolimatta näistä on aina tullut todella meheviä.
Hirvilihapullat
Ainekset
Työvaiheet
Sekoita kerma ja pankojauhot keskenään. Anna turvota 10 minuuttia.
Kuori ja hienonna sipulit. Paista ne öljyssä pehmeäksi.
Lisää jauhoseokseen jauheliha, jäähtynyt sipuliseos, mausteet, hienonnettu lehtipersilja ja kananmunat.
Sekoita taikina tasaiseksi (älä vatkaa liikaa) ja muotoile uunipellille pyöryköiksi.
Paista lihapullat kypsiksi 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia
Hyviä tuli tällä ohjeella
Suosittelen kokeilemaan. Laitoin kerman tilalle soijakermaa koska meidän perheessä maitoproteiini allergia.