Me Naiset on lisännyt 867 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Lasse Lecklin

Helpot sienipasteijat leivotaan valmistaikinasta alle tunnissa. Jos sienisaaliissasi on muita metsäsieniä, kuten suppilovahveroita, käytä ihmeessä niitä. Myös lähikaupan herkkusienet sopivat pasteijoihin.

Annoksia
14-16 pasteijaa
Valmistusaika
30 min + paisto 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarelli-kesäkurpitsapasteijat

Ainekset

7- 8
lehtitaikinalevyjä
1
l
(250-300g) kantarelleja
1
purjo
1
kesäkurpitsa
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
150-200
g
cheddaria
8
oksaa
tuoretta timjamia
1
muna
Lisäksi
muffinipelti tai tukevia muffinivuokia

Työvaiheet

1. Nosta taikinalevyt sulamaan vierekkäin. Putsaa sienet, jos ne ovat multaisia.

2. Leikkaa purjosta kovimmat vihreät osat pois. Halkaise se ja huuhdo kerrostenkin välistä. Huuhtele kesäkurpitsa ja kuori valkosipulin kynnet.

3. Hienonna sienet, purjo ja valkosipuli. Leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa halki ja leikkaa ohuiksi puoliympyröiksi. Raasta cheddar.

4. Kuumenna öljy pannulla oikein kuumaksi. Paista sieniä kuumassa öljyssä, kunnes ne ruskistuvat. Lisää purjo, valkosipuli ja kesäkurpitsa. Laske lämpötilaa ja anna vihannesten kypsyä. Lisää tarvittaessa öljyä. Kun vihannekset ovat pehmenneet, lorauta pannulle etikka ja lisää suola. Sekoita.

5. Sekoita paistoksen joukkoon irrotetut timjamin lehdet sekä suurin osa juustosta, säästä noin ½ dl päälle.

6. Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Nostele puolikkaat taikinalevyt muffinipellin koloihin. Lusikoi täyteen täytettä ja nipistä kulmat kiinni keskellä.

7. Riko muna ja vatkaa haarukalla sekaisin. Lisää loput juustoraasteesta ja voitele pasteijat. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kommentit (3)

Vierailija

Purjo puuttuu ainesluettelosta.

Riikka K.

Purjo tosiaan puuttui ja itse ajattelin muutenkin, että sipulikin varmaan käy!

Vierailija

Aivan. Purjo puuttuu listalta. Ystävällisesti laittakaa kaikki tarvittavat aineet listalle.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 561 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Gluteeniton pullataikina onnistuu helposti taikinakoukuilla, yhden kohotuksen taktiikalla. Saat siitä ihanan pohjan puolukkapiirakalle. Viimeistele syksyinen piirakka toffeesattumilla.

Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
45 min + 40 min kohoaminen
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton puolukkapeltipulla

Ainekset

3
dl
maitoa
1
ps
kuivahiivaa
6
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
sokeria
2
tl
psylliumia
2
tl
kardemummaa
1
tl
suolaa
125
g
pehmeää voita
Täyte
300
g
ranskankermaa
2
munaa
1/2
dl
vaniljasokeria
3
dl
puolukoita
1/2–1
prk (397 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa
1/2
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva ja puolet jauhoista. Vatkaa jauhoseos, sokeri, psyllium, kardemumma ja suola maidon joukkoon. Anna taikinan levätä liinalla peitettynä 5 minuuttia, kunnes pinnalla näkyy kuplia.
  2. Lisää loput jauhot ja voi. Vaivaa taikina tasaiseksi sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Kumoa taikina leivinpaperin päälle ja taputtele pellin kokoiseksi levyksi. Käytä apuna gluteenittomia jauhoja. Anna kohota liinan alla puoli tuntia.
  3. Sekoita ranskankerma, munat ja sokerit keskenään. Levitä seos pohjan päälle.
  4. Tiputtele pinnalle pieniä nokareita karamellisoitua maitotiivistettä eli toffeeta. Vedä nokareiden päältä kevyesti veitsellä, jotta ne marmoroivat täytteen. 
  5. Ripottele toffeesilmien lomaan puolukoita. Paista 200-asteisen uunin alaosassa 22–25 minuuttia.
  6. Viimeistele ripottelemalla toffeesilmien päälle suolakiteitä ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 867 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Nyt on kuohkeaa ja rapeaa! Leivo kaikkien aikojen paras gluteeniton pizzasi tällä ohjeella. Tärkeää on kohottaa pohja vain kerran, valmiiksi muotoiltuna.

Annoksia
2 pizzaa
Valmistusaika
15 min + 30 min kohottaminen ja 10 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton pizzapohja

Ainekset

2 1/2
dl
vettä
25
g
hiivaa
1
rkl
hunajaa
2
tl
psylliumia
1
tl
suolaa
4
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
4
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi. Liuota joukkoon hiiva, lisää hunaja ja psyllium. Sekoita hyvin. Anna psylliumin turvota 5 minuuttia.
  2. Lisää suola ja puolet jauhoista. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Lisää loput jauhoista ja vaivaa vielä 5 minuuttia. Lisää öljy taikinaan.
  3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa se kahteen osaan ja muotoile pyöreiksi pizzoiksi jauhotetuin sormin. Nosta pizzat leivinpaperille.  Peitä leivinliinalla ja anna kohota puoli tuntia.
  4. Kuumenna uuni 225-asteiseksi ja nosta pelti lämpenemään uuniin. Täytä ensimmäinen pizza. Siirrä se leivinpapereineen kuumalle pellille ja paista noin 10 minuuttia. Täytä ja paista toinenkin pizza samoin.

Vinkki! Täytä pizza tomaattikastikkeella, tomaateilla ja mozzarellalla. Perinteisestä margheritasta sen erottaa tuore rakuuna.

Kommentit (0)

Vain elämää on lisännyt 61 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Anne Mattilan päivänä Satulinnassa syödään laulajan lempiruokaa, tomaattikeittoa. Keitto saa ihanan makunsa paahdetuista kasviksista ja tilkasta valkoviiniä. 

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 50 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Anne Mattilan tomaattikeitto

Ainekset

noin 1
kg
kypsiä tomaatteja
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1
pieni
palsternakka
1/2
dl
oliiviöljyä
noin 1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
rkl
sokeria
½–1
ruukkua
tuoretta basilikaa
2
dl
valkoviiniä
noin 4
dl
kasvislientä
1
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Puolita tomaatit ja poista kannat. Kuori sipulit, valkosipulinkynnet, porkkana ja palsternakka. Paloittele kasvikset ja levitä ne laakeaan vuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Valele kasvikset öljyllä. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
  2. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat saaneet hieman väriä.
  3. Kumoa kasvikset kattilaan. Lisää sokeri, basilikan oksat ja valkoviini. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvisliemi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia.
  4. Soseuta ja lisää kerma.

Vinkki! Tarjoa keitto Anne Mattilan tapaan katkarapulisukkeen kanssa. Ohjeen löydät täältä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1777 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Pitamaiset manakeesh-leivät päällystetään seesaminsiemenistä ja sumakista valmistetulla zaatar-mausteseoksella. Revi, pyyhkäise tahnaan ja haukkaa! Puolukalla raikastettu munakoisotahna on leivälle täydellinen pari.

Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
30 min + kohotus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Manakeesh zaatar -leivät

Ainekset

2 1/2
dl
vettä
1
dl
maitoa
8
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
tl
kuivahiivaa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
2
rkl
vaaleita seesaminsiemeniä
2
rkl
sumakkia
1
rkl
kuivattua timjamia
1
tl
suolaa
3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Yhdistä vesi ja maito ja lämmitä seos reilusti kädenlämpöiseksi.
  2. Mittaa noin puolet vehnäjauhoista toiseen kulhoon. Sekoita hiiva, sokeri ja suola jauhoihin. Lisää jauhoseos nesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja oliiviöljy. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Kohota leivinliinan alla 1 tunti.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Jaa taikina jauhotetulla alustalla kuuteen palaan. Kauli palat ohuiksi ympyröiksi.
  4. Yhdistä seesaminsiemenet, sumakki, timjami ja suola kulhossa. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Hiero seos tasaisesti leiville.
  5. Jaa leivät leivinpapereilla vuoratuille pelleille. Paista kutakin pellillistä uunin alatasossa 10–15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä tai jäähtyneinä.

Vinkki! Hapokkaalta maistuvaa sumakkia myydään muun muassa Ruohonjuuressa ja isoissa marketeissa. Jos et löydä sumakkia, korvaa se sitruunankuoriraasteella.

 

Munakoiso-puolukkatahna

Ainekset

2
isoa munakoisoa
1
sipuli
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
puolukoita
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa munakoisot. Tee niihin muutamia reikiä haarukalla tai veitsenkärjellä. Paahda munakoisoja leivinpaperilla vuoratulla pellillä uunissa 30 minuuttia. Jäähdytä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää suola ja mustapippuri. Jätä odottamaan.
  3. Poista jäähtyneistä munakoisoista kanta. Kuori munakoisot. Lisää malto sipuliseokseen. Kuumenna seos kiehuvaksi, peitä kannella ja alenna lämpöä. Hauduta hiljalleen kuplien noin 25 minuuttia. Soseuta seos tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella.
  4. Muhenna puolukat ja sokeri kulhossa haarukalla karkeaksi. Lisää tahnaan. Kuumenna hyvin, ja anna sitten jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kommentit (0)