Me Naiset on lisännyt 848 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Lasse Lecklin

Helpot sienipasteijat leivotaan valmistaikinasta alle tunnissa. Jos sienisaaliissasi on muita metsäsieniä, kuten suppilovahveroita, käytä ihmeessä niitä. Myös lähikaupan herkkusienet sopivat pasteijoihin.

Annoksia
14-16 pasteijaa
Valmistusaika
30 min + paisto 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarelli-kesäkurpitsapasteijat

Ainekset

7- 8
lehtitaikinalevyjä
1
l
(250-300g) kantarelleja
1
purjo
1
kesäkurpitsa
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
150-200
g
cheddaria
8
oksaa
tuoretta timjamia
1
muna
Lisäksi
muffinipelti tai tukevia muffinivuokia

Työvaiheet

1. Nosta taikinalevyt sulamaan vierekkäin. Putsaa sienet, jos ne ovat multaisia.

2. Leikkaa purjosta kovimmat vihreät osat pois. Halkaise se ja huuhdo kerrostenkin välistä. Huuhtele kesäkurpitsa ja kuori valkosipulin kynnet.

3. Hienonna sienet, purjo ja valkosipuli. Leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa halki ja leikkaa ohuiksi puoliympyröiksi. Raasta cheddar.

4. Kuumenna öljy pannulla oikein kuumaksi. Paista sieniä kuumassa öljyssä, kunnes ne ruskistuvat. Lisää purjo, valkosipuli ja kesäkurpitsa. Laske lämpötilaa ja anna vihannesten kypsyä. Lisää tarvittaessa öljyä. Kun vihannekset ovat pehmenneet, lorauta pannulle etikka ja lisää suola. Sekoita.

5. Sekoita paistoksen joukkoon irrotetut timjamin lehdet sekä suurin osa juustosta, säästä noin ½ dl päälle.

6. Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Nostele puolikkaat taikinalevyt muffinipellin koloihin. Lusikoi täyteen täytettä ja nipistä kulmat kiinni keskellä.

7. Riko muna ja vatkaa haarukalla sekaisin. Lisää loput juustoraasteesta ja voitele pasteijat. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kommentit (3)

Vierailija

Purjo puuttuu ainesluettelosta.

Riikka K.

Purjo tosiaan puuttui ja itse ajattelin muutenkin, että sipulikin varmaan käy!

Vierailija

Aivan. Purjo puuttuu listalta. Ystävällisesti laittakaa kaikki tarvittavat aineet listalle.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Pinaatti-fetapiirakan helppo versio on mehevä pannukakku.

Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Pinaatti-fetapannari ja minttutsatsiki

Ainekset

150
g
pakastepinaattia
150
g
fetajuustoa
3
kananmunaa
3
dl
vettä
2
dl
kreikkalaista jogurttia
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Minttutsatsiki
2
dl
kurkkua raastettuna
1/2
tl
suolaa
3
dl
kreikkalaista jogurttia
2
rkl
minttua hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi
Lisäksi
1
l
erilaisia tomaatteja
200
g
savukalkkunaleikkelettä
3
dl
salaattipinaattia
n. 1
dl
mintunlehtiä

Työvaiheet

  1. Sulata pinaatti pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Murustele feta. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita pinaatti, vesi, jogurtti, jauhot, öljy ja suola joukkoon. Sekoita ja lisää fetamurut. Kaada pannaritaikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja kypsennä uunissa 30 minuuttia. Tee sillä aikaa minttutsatsiki.
  3. Raasta kurkku ja sekoita suola raasteen joukkoon. Anna kurkun itkettyä viitisen minuuttia. Kaada raaste siivilään ja painele kurkusta irtoava neste pois esimerkiksi kauhalla. Kaada raaste takaisin kulhoon ja sekoita jogurtti joukkoon. Hienonna minttu ja valkosipuli ja lisää ne kurkku-jogurttiseokseen.
  4. Lusikoi minttutsatsiki jäähtyneelle pannaripohjalle. Viipaloi tomaatit ja levitä ne pannarille. Asettele kalkkunaviipaleet pieninä ruusukkeina tomaattien väleihin. Viimeistele pinaatilla ja mintulla.

Kommentit (0)

Riikka Soppa365 on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva iStock

Pienet vihreät pimientos de padron -paprikat ovat monelle Espanjan kävijälle tuttu grillattava. Kuumilla hiilillä ne valmistuvat vaivatta.

Helpot pikku paprikat ovat kesän paras grillattava. Ensinnäkin pimientoseita saa nyt kaikkialta. Ne ovat myös omiaan nostettavaksi grilliin aivan ensimmäisenä, jolloin ne voi tarjota naposteltavaksi ennen varsinaista grillailua. Pikkuisesta paprikasta on helppo napata kannasta kiinni ja...

Annoksia
2-4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Pimientos de padron -grillipaprikat

Ainekset

200
g
pimientos de padron -paprikoita
1
rkl
öljyä
sormisuolaa

Työvaiheet

1. Kuumenna grilli. Pyöräytä paprikat öljyssä kevyesti.

2. Nostele paprikat grilliit. Anna niiden tummentua ensin yhdeltä puolelta kunnolla ja käännä sitten. Kun paprika alkaa rypistyä ja painua kasaan, se on valmis.

3. Suolaa valmiit paprikat sormisuolalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Lindström KUVA Panu Pälviä

Meri-Tuuli Väntsin arkibravuureihin kuuluva minestrone on melkein keitto ja melkein pata. Päälle ripotellaan reilusti pecorino-juustoa.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Melkein minestrone

Ainekset

1/2
savoijinkaali tai varhaiskaali
1
rasia
herkkusieniä
1 1/2
l
kasvislientä
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
kuivattua timjamia
(suolaa)
5
dl
pastaa (esim. simpukka tai penne)
1/2
tl
mustapippuria myllystä
100
g
pecorinojuustoa

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Viipaloi herkkusienet. Kuumenna kasvisliemi valmiiksi.
  2. Kuumenna oliiviöljy paksupohjaisessa kattilassa, lisää kasvikset kattilaan ja kuullota pari minuuttia, kunnes kaali hieman pehmenee.
  3. Lisää kuuma kasvisliemi ja timjami. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Kun liemi kiehuu, lisää pastat liemeen ja keitä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan, 8–10 minuuttia.
  4. Mausta valmis ruoka mustapippurilla ja tarjoa raastetun pecorinojuuston kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokonaiset rapeat retiisit dipataan paahteiseen dukkahiin ja hapokkaaseen jogurttiin.  Tämä alkupala on superhelppo, vaikka sen esikuva löytyy Nomasta. Retiisistä voi syödä myös naatit!

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Dippiretiisit

Ainekset

20
retiisiä naatteineen
2
dl
kreikkalaista jogurttia
1/2
(luomu) sitruunan kuori raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
Dukkah
1
dl
manteleita
1
rkl
sinapinsiemeniä
1
rkl
seesaminsiemeniä
1 1/2
tl
juustokuminaa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele retiisit naatteineen kylmällä vedellä ja anna valua kuiviksi puhtaan keittiöpyyhkeen päällä.
  2. Valmista dukkah. Rouhi mantelit veitsellä. Laita kaikki dukkahin aineet kuumaan pannuun ja paahda pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä hetki.
  3. Lusikoi jogurtti pieneen kulhoon. Raasta sitruunan ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista hedelmästä mehu. Mausta jogurtti kuoriraasteella ja mehulla. Jaa jogurtti neljään lasiin. Ripottele dukkah jogurtin pinnalle. Nosta retiisit laseihin. Syö retiisit jogurttiin ja dukkahiin dipaten.

Kommentit (0)