Kantarelli-linssikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Puhdista sienet ja hienonna ne. Jätä muutama kokonainen paistettavaksi koristeeksi keiton pinnalle. Kuori ja hienonna sipulit ja porkkanat.
- Kuumenna pannu ja paahda sieniä pannussa niin, että enin neste haihtuu. Lisää 1 rkl voita ja paista 2 minuuttia. Käännä lämpö pois.
- Kuumenna 1 rkl voita kattilassa. Kuullota sipuleita ja porkkanoita pari minuuttia. Lisää kasvisliemi, linssit ja sienet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
- Lisää kerma ja soseuta tasaiseksi keitoksi. Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää kasvislientä. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla. Koristele annokset kokonaisilla kantarelleilla ja tuoreella kirvelillä. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.