
Tuulihatut ovat erityisen suosittuja Ranskassa, jossa täytteenä useimmiten jotain makeaa ja päällä suklaakastiketta. Taikinaa voi käyttää myös suolaisiin herkkuihin.
Tuulihattutaikina
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita maito, vesi, voi, sokeri ja suola kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes voi on sulanut.
-
Lisää jauhot kuuman nesteen joukkoon. Alenna lämpöä ja jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä samalla puuhaarukalla sekoittaen, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta ja muodostaa taikinapallon, noin pari minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja siirrä taikina jäähtymään yleiskoneen kulhoon tai taikinakulhoon. Anna taikinan jäähtyä vähän kädenlämpöä lämpimämmäksi.
-
Riko kananmunat astiaan, josta voit kaataa ne yksi kerrallaan taikinan joukkoon.
-
Vatkaa taikina valmiiksi yleiskoneessa tai tavallisella sähkövatkaimella. Vatkaa taikinaa keskinopeudella ja lisää joukkoon yksi kananmuna kerrallaan.
-
Taikina on valmis, kun se on kiiltävää ja koostumukseltaan pehmeää, mutta pursotettavaa.
-
Laita taikina pursotinpussiin, jonka olet tarvittaessa varustanut tyllalla.