
Ihanan lehtevä taikinakuppi toimii syötävänä astiana suolaisenkirpakalle porotäytteelle.
On hetkiä, kun ei oikeastaan jaksaisi leipoa, mutta haluaisi silti tarjota ystäville jotakin pientä herkkua viinilasillisen tai kahvin seuraksi.
Vastaus löytyy valmiista voitaikinasta. Kun kaulitut taikinalevyt leikkaa paloiksi ja asettelee muffinipellin koloihin, ne paistuvat uunissa pieniksi lehteviksi kupeiksi. Jäähdyttyään kupit voi täyttää niin suolaisilla kuin makeillakin täytteillä.
Oheisessa ohjeessa taikinakupin kyytiin pääsee suolaisenkirpakka porotäyte, joka perustuu piparjuurituorejuustosta ja turkkilaisesta jogurtista sekoitettuun tahnaan. Samalla idealla voit valmistaa täytteen myös kylmäsavulohesta.
Makeaksi täytteeksi sopii puolestaan vaikka rahkalla tukevoitettu kermavaahto ja tuoreet marjat.
Lehtitaikinakupit porotäytteellä
Ainekset
Työvaiheet
-
Sulata lehtitaikinalevyt paketin ohjeiden mukaisesti.
-
Tee sillä aikaa täyte. Kuutioi kylmäsavuporo ja suolakurkut. Hienonna kevätsipuli ja persilja. Purista sitruunan mehu. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puolita lehtitaikinalevyt ja kauli niitä hieman isommaksi. Laita muffinivuoan koloon. Paina pohjalle ja anna reunojen nousta sivuille. Voitele kupit kananmunalla. Kypsennä uunissa 10 minuuttia.
-
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja täytä porotäytteellä.