Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2101 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Karjala kohtaa Italian! Rypytä ruiskuoriin kantarellirisottoa ja pidä puolesi, sillä nämä herkut katoavat kuumina suoraan pelliltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 20 kpl
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kantarelli-ruispiiraat

Ainekset

1
rkl
voita
2
dl
kylmää vettä
3
dl
ruisjauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
TÄYTE
1
l
vettä
3
rkl
kasvisfondia
1
salottisipuli
4
dl
kantarelleja pilkottuina
2
rkl
oliiviöljyä
4
dl
risottoriisiä
½
dl
valkoviiniä
50
g
parmesaanijuustoa
25
g
voita
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
50
g
voita sulatettuna
2
rkl
parmesaania lastuina
ketunleipiä tai tuoreita yrttejä

Työvaiheet

  1. Ota taikinaan tuleva voinokare huoneenlämpöön pehmenemään.
  2. Aloita täytteestä, tee kasvisliemi vedestä ja fondista. Pidä liemi kuumana. Kuori ja hienonna sipuli ja pilko sienet. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota riisiä öljyssä miedolla lämmöllä pari minuuttia, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sipuli ja sienet, kuullota vielä pari minuuttia.
  3. Lisää viini. Kun se on imeytynyt, lisää kauhallinen kasvislientä. Kypsennä sekoitellen lisäten lientä aina, kun edellinen annos on imeytynyt, yhteensä noin 15 minuuttia.
  4. Raasta parmesaani ja lisää se risottoon yhdessä voin ja pippurin kanssa. Anna täytteen jäähtyä huoneenlämmössä piiraskuorien valmistamisen ajan.
  5. Valmista taikina. Sekoita jauhot ja suola veteen. Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa.
  6. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 20 palaan. Pyöritä palat palloiksi ja kauli ne ruisjauhojen avulla hyvin ohuiksi pyöreiksi piiraspohjiksi. Säilytä pohjat liinan alla, etteivät ne kuivu ennen täyttämistä.
  7. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Levitä piiraspohjan keskelle noin 2 rkl risottoa niin että reunoilta jää noin 1 cm ilman täytettä. Rypytä reunat risoton päälle. Paista piiraita uunissa noin 10 minuuttia.
  8. Voitele piiraat voisulalla. Vuole päälle parmesaania ja viimeistele ketunleivillä.

Kommentit (3)

Vierailija

Missä kohtaa ja kuinka paljon kantarelliä tulee piirakkaan?

GRV Heini
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Hei. Sienet lisätään ohjeen mukaan kohdassa 2. Aloita täytteestä, tee kasvisliemi vedestä ja fondista. Pidä liemi kuumana. Kuori ja hienonna sipuli ja pilko sienet. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota riisiä öljyssä miedolla lämmöllä pari minuuttia, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sipuli ja sienet, kuullota vielä pari minuuttia.

Vierailija

Näyttääpä hyvältä, on myös Kaunis kuva!😉

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2101 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Parhaat kotitekoiset gnocchit syntyvät huokoisesta taikinasta, johon puristetaan kuumia jauhoisia perunoita ja sekoitetaan parmesaania. Tärkeintä on, ettei taikinaa vaivata yhtään liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paistetut perunagnocchit

Ainekset

800
g
jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)
1
tl
suolaa
1
dl
parmesaania raastettuna
n. 3
dl
00-vehnäjauhoja
1
kananmuna
Lisäksi
100
g
voita
3–4
rosmariininoksaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
sitruunan kuori

Työvaiheet

  1. Pese perunat, mutta älä kuori niitä. Keitä perunat kuorineen kypsiksi, noin 15–20 minuuttia, tai paahda 200-asteisessa uunissa noin tunti. Raasta sillä aikaa juusto. Kuori perunat kuumina ja purista ne siivilän tai perunapuristimen läpi työtasolle.
  2. Tee perunakeon keskelle kolo. Lisää siihen suola, juustoraaste, 2¼ dl jauhoja ja kananmuna. Sekoita aineet varovasti käsin palloksi, älä vaivaa taikinaa. Lisää tarvittaessa jauhoja mutta vain sen verran, että pehmeä taikina pysyy juuri ja juuri kasassa.
  3. Muotoile taikina pitkäksi limpuksi. Leikkaa se paloiksi ja muotoile paloista jauhotetulla pöydällä sormenpaksuisia tankoja. Leikkaa ne 1 cm:n pätkiksi ja muotoile gnoccheiksi. Pyöräytä niihin halutessasi haarukalla raidat.
  4. Kuumenna kattilallinen vettä ja mausta se suolalla (1 tl suolaa/1 l vettä). Keitä gnoccheja 3 minuuttia. Nosta ne reikäkauhalla leivinpaperille kuivumaan hetkeksi ennen viimeistelyä.
  5. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja lisää voi pannuun. Kun voi vaahtoaa, paista gnocchit, 2–3 erässä pannussa pyöritellen kullanruskeiksi, noin 3–4 minuuttia.
  6. Viimeistele gnocchit revityllä rosmariinilla ja mustapippurilla. Raasta hieman sitruunankuorta päälle. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2101 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Kahdella juustolla höystetty pekoni-sienipiirakka on ravintola Storyn kokin Laura Huuhtasen luottoherkku. Mozzarellan ja sinihomejuuston yhdistelmä tekee piirakasta tyrmäävän hyvän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + taikinan sulatus
Vaikeustaso
Helppo

Kahden juuston pekoni-sienipiirakka

Ainekset

1
pkt (n. 400 g)
valmista piirakkataikinaa
200
g (½ l)
kantarelleja (tai herkku- tai siitakesieniä)
100
g
palvikinkkua
100
g
pekonisuikaleita
1
punasipuli
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
voita
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
prk (200 g)
crème fraîchea
2
kananmunaa
100
g
sinihomejuustoa
150
g
mozzarellaraastetta

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Puhdista ja paloittele sienet. Suikaloi kinkku. Kuori ja halkaise sipuli ja viipaloi se puoliympyröiksi.
  2. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Kauli taikina ohueksi ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita pala leivinpaperia päälle ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Esipaista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Laita pekonit kylmään pannuun, jotta rasva sulaa. Paista välillä sekoitellen noin 5 minuuttia. Siirrä kulhoon odottamaan.
  4. Paista sipuleita samassa pannussa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää pekonien joukkoon. Pyyhi pannu puhtaaksi talouspaperilla.
  5. Ruskista sieniä kuumassa pannussa ilman rasvaa noin 5 minuuttia. Lisää rypsiöljy ja paista 3 minuuttia. Lisää sitten voi, suola ja pippuri. Siirrä sienet pekonin ja sipulin joukkoon. Lisää kinkku ja sekoita kevyesti.
  6. Sekoita toisessa kulhossa crème fraîche ja kananmunat.
  7. Nosta uunin lämpötila 180 asteeseen. Levitä liha-sipuli-sieniseos esipaistetulle piirakkapohjalle. Lisää crème fraîche -seos tasaisesti päälle. Murustele homejuusto ja ripota se mozzarellaraasteen kanssa piirakan pinnalle. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa salaatin ja pistaasivinegretin kanssa (ohje alla).

Pistaasivinegretti

Ainekset

1
dl
kuorittuja pistaasipähkinöitä
3/4
dl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
1
tl
muscovadosokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Paahda pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia. Rouhi pähkinät.
  2. Laita pähkinät, viinietikka, sokeri ja suola kulhoon. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vispilällä sekoittaen. Tarjoa salaatinkastikkeena.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 662 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Kylmäsavulohipiirakka saa ihanan kuohkean täytteen ricottajuustosta ja ranskankermasta. Helppo perunataikina valmistuu sekoittamalla.

Lohipiirakka maistuu mainiosti myös jääkaappikylmänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
20 min + 1 t taikinan jähmettyminen ja 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-ricottapiirakka

Ainekset

Pohja
100
g
voita
1
dl
perunahiutaleita
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
dl
vettä
Täyte
1
rs (250 g)
ricottajuustoa
1
prk (150 g)
ranskankermaa (ei kevyttä)
2
munaa
1
rkl
hunajaa
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
pkt (150 g)
kylmäsavulohta
Viimeistelyyn
1
rku
tilliä saksittuna
1
rs
versoseosta (esim. Mimis)

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Sekoita perunahiutaleet, jauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon vesi ja voisula. Sekoita tasaiseksi.
  2. Taputtele taikina piirasvuoan (ø 28 cm) pohjalle ja reunoille. Anna taikinan jähmettyä vuokaan jääkaapissa noin tunti.
  3. Nosta piirakkapohja suoraan jääkaapista uuniin. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alaosassa noin 10 minuuttia.
  4. Sekoita sillä aikaa ricotta, ranskankerma, munat, hunaja, sitruunamehu ja mausteet keskenään. Lisää paloiteltu kylmäsavulohi. Levitä seos pohjan päälle vuokaan. Jatka paistamista uunin alaosassa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi.
  5. Viimeistele saksitulla tillillä ja versoseoksella.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1033 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Mitä saadaan, kun reunustetaan valkohomejuustokiekko yrteillä maustetulla joulutorttutaikinalla? Täydellinen suolainen tarjottava glögin seuraan. Repäise spiraalista pala, kasta sulaan juustoon ja haukkaa!

Torttutaikinalevyt sulavat 20 minuutissa. Älä sulata levyjä liian aikaisin, silloin niiden käsittelystä tulee vaikeampaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juustospiraali

Ainekset

4
torttutaikinalevyä
2
rosmariininoksaa
10
timjaminoksaa
3
rkl
hunajaa
3
rkl
oliiviöljyä
½
tl
mustapippuria myllystä
1
camembert-juustokiekko
Koristeluun
tuoretta rosmariinia

Työvaiheet

  1. Sulata taikinalevyt. Irrota rosmariinin lehdet ruodista. Hienonna ne ja timjami. Sekoita hunaja, öljy, yrtit ja pippuri.
  2. Leikkaa juustokiekon pintaan ristikko.
  3. Sudi torttutaikinaan yrttiseos pullisudin avulla. Ota kolme levyä ja leikkaa niistä jokainen pituussuunnassa neljäksi suikaleeksi. Muotoile neljäs levy juustokiekon alle ja ympärille. Aseta se pellin keskelle. Kasaa ympärille loput taikinasta. Kierrä taikinasuikaleet spiraaleiksi ja asettele ne tiiviisti juuston ympärille. Nipistele taikinakierteitä yhteen, jotta ne pysyvät hyvin juuston vieressä.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes taikina ruskistuu.
  5. Koristele juustokiekko rosmariinilla.

Vinkki! Tarjoa juustokierre heti, koska juusto on parhaimmillaan sulana.

Kommentit (0)