Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Karjala kohtaa Italian! Rypytä ruiskuoriin kantarellirisottoa ja pidä puolesi, sillä nämä herkut katoavat kuumina suoraan pelliltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 20 kpl
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kantarelli-ruispiiraat

Ainekset

1
rkl
voita
2
dl
kylmää vettä
3
dl
ruisjauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
TÄYTE
1
l
vettä
3
rkl
kasvisfondia
1
salottisipuli
4
dl
kantarelleja pilkottuina
2
rkl
oliiviöljyä
4
dl
risottoriisiä
½
dl
valkoviiniä
50
g
parmesaanijuustoa
25
g
voita
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
50
g
voita sulatettuna
2
rkl
parmesaania lastuina
ketunleipiä tai tuoreita yrttejä

Työvaiheet

  1. Ota taikinaan tuleva voinokare huoneenlämpöön pehmenemään.
  2. Aloita täytteestä, tee kasvisliemi vedestä ja fondista. Pidä liemi kuumana. Kuori ja hienonna sipuli ja pilko sienet. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota riisiä öljyssä miedolla lämmöllä pari minuuttia, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sipuli ja sienet, kuullota vielä pari minuuttia.
  3. Lisää viini. Kun se on imeytynyt, lisää kauhallinen kasvislientä. Kypsennä sekoitellen lisäten lientä aina, kun edellinen annos on imeytynyt, yhteensä noin 15 minuuttia.
  4. Raasta parmesaani ja lisää se risottoon yhdessä voin ja pippurin kanssa. Anna täytteen jäähtyä huoneenlämmössä piiraskuorien valmistamisen ajan.
  5. Valmista taikina. Sekoita jauhot ja suola veteen. Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa.
  6. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 20 palaan. Pyöritä palat palloiksi ja kauli ne ruisjauhojen avulla hyvin ohuiksi pyöreiksi piiraspohjiksi. Säilytä pohjat liinan alla, etteivät ne kuivu ennen täyttämistä.
  7. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Levitä piiraspohjan keskelle noin 2 rkl risottoa niin että reunoilta jää noin 1 cm ilman täytettä. Rypytä reunat risoton päälle. Paista piiraita uunissa noin 10 minuuttia.
  8. Voitele piiraat voisulalla. Vuole päälle parmesaania ja viimeistele ketunleivillä.

Kommentit (3)

Vierailija

Missä kohtaa ja kuinka paljon kantarelliä tulee piirakkaan?

GRV Heini
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Hei. Sienet lisätään ohjeen mukaan kohdassa 2. Aloita täytteestä, tee kasvisliemi vedestä ja fondista. Pidä liemi kuumana. Kuori ja hienonna sipuli ja pilko sienet. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota riisiä öljyssä miedolla lämmöllä pari minuuttia, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sipuli ja sienet, kuullota vielä pari minuuttia.

Vierailija

Näyttääpä hyvältä, on myös Kaunis kuva!😉

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Palsternakkakeitto saa syvän maun, kun juurekset paahtaa ensin. Kauniin keltainen väri on peräisin kurkumasta. Tarjoa lempeä keitto paistettujen sienten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakka-kurkumakeitto

Ainekset

3
(noin 400 g)
palsternakkaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
tl
kurkumajauhetta
1
l
kasvislientä
2
dl
kermaa
1–2
tl
suolaa
1
sitruuna
¼
tl
mustapippuria myllystä
Paistetut sienet
100
g
siitakesieniä
1
rkl
voita
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese palsternakat hyvin, halkaise ne ja laita vuokaan. Pane vuoka uuniin 20 minuutiksi.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kurkuma ja paista noin minuutti. Lisää kasviliemi, kerma ja suola ja kuumenna kiehuvaksi.
  3. Valmistele sienet. Puolita isoimmat sienet. Kuumenna öljy ja voi pannussa. Kun voi lakkaa kuohumasta, lisää sienet pannuun. Anna niiden tiristä rasvassa noin kolme minuuttia. Käännä ja paista vielä kaksi minuuttia. Mausta suolalla.
  4. Lisää palsternakat liemeen ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Purista sitruunan mehu erilliseen astiaan. Kiehauta keitto ja lisää puolet sitruunanmehusta. Maista ja lisää mehua tarvittaessa. Mausta keitto pippurilla.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

Tämä on ihanan raikas salaatti ja tervellinen, sopii hyvin vaikka kinkkukiusauksen kanssa tarjolle iltapalaksi vieraille.
Eikä ole liian raskas syötävä muun tarjottavan lisäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas jääsalaatti

Ainekset

1
pss
Järvikylän jääsalaattia 100 g/tai vastaavaa
n. 1,5
dl
vihreitä viinirypäleitä, siemenettömiä/mielen mukaan
n. 1,5
dl
punaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
keltaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
kurkkua kuutioina/sopivasti

Työvaiheet

Järvikylän jääsalaattia ei tarvitse välttämäti pestä, mutta jos haluat huuhtele kylmällä vedellä salaatin lehdet.
Huuhtele myös viinirypäleet, minitomaatit ja kurkku, puolita viinirypäleet ja minitomaatit, sekä tee sopivia kuutioita kurkusta.

Revi jääsalaatti, jätä pois kovempi osa ja laita salaattiastian pohjalle ja muut sitten päälle ja voit mielen
mukaan sekoitella niitä.

Salaatti on raikas ja mehustuu, kun viinirypäleet ja minitomaatit on puolitettu, eikä vaadi mitään salaattikastikkeita.

Kommentit (1)

Palloilija

Välttämäti! :D

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Pakasteherneet maistuvat ympäri vuoden ihanan makeilta. Tee niistä helppo ja herkullinen pannusalaatti. Tuore minttu ja loraus valkoviiniä saavat herneet loistamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta lisukkeena
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin minttu-hernesalaatti

Ainekset

1
salottisipuli
1
rkl
voita
25
g (noin ½ dl)
parmesaania raastettuna
½
ruukkua
minttua
½
dl
valkoviiniä
1
ps (200 g)
pakasteherneitä

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Sulata voi pannussa ja kuullota sipulirenkaat siinä hitaasti pehmeiksi, noin 10 minuuttia.
  2. Raasta sillä aikaa parmesaani ja nypi mintusta lehdet. 
  3. Kaada viini sipuleille ja anna kiehahtaa. Lisää jäiset herneet ja pyöräytä ne nopeasti sulaksi. Kumoa salaatti tarjoiluastiaan ja ripottele juusto ja minttu päälle.

Kommentit (0)

Ruokapankki. on lisännyt 55 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Cowboysalaatti - Ruokapankki
Cowboysalaatti - Ruokapankki

Cowboysalaatti, on taattua tex mex settiä. Maistuu sellaisenaan tai esim. buffet pöydässä. Salaatti on maidoton, lihaton ja gluteeniton.

Cowboysalaatti, on taattua tex mex settiä. Tämä värikylläinen salaatti sopii mahtavasti myös noutopöydän antimeksi, grillipihvien ja -kanan lisukkeena. Voit myös tuunata salaattia vielä ruokaisemmaksi lisäämällä lisää proteiinia joukkoon. Salaatti on maidoton, lihaton ja gluteeniton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Cowboysalaatti

Ainekset

1
prk
maissia
1
pkt
mustapapuja
1
kpl
punainen paprika kuutioituna
250
g
kirsikkatomaatteja puolitettuna
1
varsi
kevätsipulia renkaina
1
kpl
pieni punasipuli renkaina
1
kpl
jalapeno hienonnettuna
½ / 1
puntti
korianteria hienonnettuna
2
kpl
avokadoa kuutioituna
2
kpl
limen mehua
1
kpl
valkosipulia hienonnettuna
loraus
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

Kaada kulhoon valutettu maissi ja huuhdellut mustapavut. Lisää kuutioitudut paprikat ja tomaatit sekä punasipuli sekä viipaloi kevätsipuli. Kuutioi avokado toiseen kulhoon ja purista päälle runsaasti limen mehua. Kaada avakadot muun salaatin päälle ja mausta suolalla, mustapippurilla, hienonnetulla valkosipulilla sekä lorauta päälle oliiviöljyä. Lisää lopuksi korianteria hienonnettuna. Sekoita kunnolla ja anna maustua ennen tarjoilua.

Kommentit (0)