Liisa Tirrosen karjalanpiirakat
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita suola ja jauhot keskenään. Lisää vesi. Sekoita taikina käsin tasaiseksi. Leivo taikinasta pitkä pötkö. Jaa se noin 25 palaan. Jauhota pöytä ja pyöritä palat palloiksi. Paina taikinapallo pöytää vasten litteäksi, ja ajele se piirakkapulikalla se ohueksi pyöreäksi piirakkakuoreksi. Laita valmiit kuoret odottamaan kelmun alle, etteivät ne kuivu.
- Täytä piirakat tiukaksi keitetyllä riisipuurolla. Käännä reunat ja rypytä piirakat. Paista kuumassa uunissa 20 minuuttia. Voitele kuumat piirakat voisulalla. Laita ne astiaan ja peitä ensin voipaperilla ja sitten pyyhkeellä, jotta ne saavat vetäytyä.
50-60 annosta ja 25 piirakan kuorta?