Saaristolaisleipä on herkkua myös sämpylöinä. Vain kohoamiseen saa varata aikaa, muuten leipäset ovat superhelppoja. Kokeile!
Tarjoa minileivät voin kanssa tai sekoita täytteeksi tahna kylmäsavulohesta, piparjuurituorejuustosta ja kevyesti vatkatusta kermasta.
Saaristolaisen minileivät
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
- Voitele muffinipellin 12 syvennystä ja lusikoi taikina niihin. Kohota peittämättä noin tunti.
- Kypsennä leipiä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Sipaise pinta siirappivedellä paistamisen loppuvaiheessa.
Liian isoja! Saaristolaisleipä maistuu parhaalta mahdollisimman ohuina viipaleina. Ei kukaan halua haukata limpusta suoraan.
Sinä se näköjään tiedät, mitä KUKAAN ei halua.
Testasin. Nämä on tosi hyviä! Ohjelmistoon jäi. Helppo tehdä ja maku oli vielä parempi kuin kaupan leivissä. Maistoin vasta seuraavana päivänä ja maku varmaan tekeytyy vielä kun vanhenee.
Mainio resepti. Useasti jo tehty. Kiitos!