Lihapiirakat saavat itämaisen säväyksen rusinoista, kanelista ja maustepippurista
Itämaiset lihapiiraat
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin täyte. Kuullota kuorittu ja silputtu sipuli öljyssä pehmeäksi. Lisää pannulle jauheliha ja mausteet. Paista kunnes liha on kypsää. Lisää pinjansiemenet, rusinat ja silputtu persilja.
- Kauli sulatettuja taikinalevyjä jauhotetulla pöydällä ohuemmiksi ja leikkaa kustakin taikinalevystä neljä samankokoista palaa. Nosta puolelle paloista 1–2 ruokalusikallista valmista täytettä ja sipaise palojen ulkoreunaan tilkka vettä.
- Nosta päälle loput taikinapaloista ja painele palojen ulkoreunat tiukasti kiinni toisiinsa niin, että täyte jää tiiviisti niiden väliin. Jos haluat, voit työntää taikinapalojen väliin puhtaan jäätelötikun. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille ja sivele päälle kananmunaa.
- Paista kypsiksi 225 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoa lämpiminä tai huoneenlämpöisinä.