Kannattaisiko kuitenkin irrottaa kanta ennen pakastusta? Kuvat: Panu Pälviä
Kannattaisiko kuitenkin irrottaa kanta ennen pakastusta? Kuvat: Panu Pälviä

Mansikka on kesän rakkain marja. Pakasta herkkua myös talveksi näiden vinkkien avulla.

Laatikollinen mansikoita torilta ja eikun hommiin. Lue nämä vinkit ensin!

Kannalle kyytiä

Kantojen perkaaminen on ehdottomasti tylsin osuus mansikoiden pakastamista. Keittiötarvikeliikkeissä ja tavarataloissa myydään tarvkoitukseen sopivia työvälineitä, joista pinsetit ovat oikeasti kätevät.

Pilliniksi toimii myös: työnnä pilli pohjasta kantaa kohti mansikan läpi. Pilli työntää kannan irti. Kuinka kätevää!

Siivuina, puolikkaina, kokonaisina

Siivutetut mansikat sopivat piirakkaan, puolikkaat kakun täytteeksi ja kokonaiset mansikkakeittoon. Siivutetut mansikat ovat käteviä, koska ne sulavat nopeasti esimerkiksi puuron päällä.

Kun haluat siistejä mansikanviipaleita, Munaleikkuri on mainio apuri. Se leikkaa pehmeän mansikan näteiksi siivuiksi. leikkuri toimii ihan yhtä hyvin kuin oikea mansikansiivuttaja.

...tai soseena

Jos aiot käyttää mansikat esimerkiksi smoothieen, voit soseuttaa ne jo ennen pakastusta. Mansikkalaatikon pohjat ja muut muhjuiset marjat kannattaa kerätä perkauksen lomassa erilleen ja soseuttaa lopuksi.

Rasiaan vai pussiin?

Pehmeät mansikat kannattaa pakastaa ennemmin rasioissa kuin pusseissa. Soseutettu mansikka sopii pussiinkin. Muotoile pussi lättänäksi, jolloin se jäätyy ja sulaa nopeammin.

Sokerilla tai ilman

Pakastaa voi myös ilman sokeria. Pakastimessa marjoissa tapahtuu kuitenkin soluhengitystä, joka kuluttaa niiden sisältämää sokeria ja tekee marjoista vähitellen happamampia.

Jos kaikki ei mahdukaan pakkaseen?

Mansikkaa voi säilöä myös hilloamalla tai mehustamalla. Kokeile esimerkiksi salmiakilla maustettua hilloa.

Tuoreena mansikka on kuitenkin parhaimmillaan. Jos pakkasessa ei olekaan tilaa, kokeile esimerkiksi mansikka-ruispiirakkaa tai mansikkakesärullia.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla