Kun tarvitset pätevää valkoviiniä savustetulle lohikalalle, tartu jenkkiin.

Mikä? Ironstone Chardonnay 2016, 12,50 e, on kuiva, mukavasti paahteinen kalifornialainen valkoviini.

Millainen? Viinin maussa on kypsää omenaa, eksoottisia hedelmiä ja tammista mausteisuutta. Suutuntuma on kypsä ja leveän hedelmäinen. Jälkimaussa on kuitenkin raikastavaa sitrusaromia.

Minkä kanssa? Tämä viini rakastaa vahvaa savuaromia ja on parhaimmillaan savustetun lohen kanssa. Lisäksi se suvaitsee reiluja grilliraitoja ja makean mausteisia kastikkeita.

 

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Reilun hapokas ja kuiva valkoviini on loistovalinta rapukauteen.

Mikä? Heleimmät sauvignon blancit tulevat Uudesta-Seelannista. Sileni Cellar Selection Sauvignon Blanc 2017, 14,37 e, kuuluu lajissa hintaluokkansa parhaimmistoon.

Millainen? Viinin maku on eloisan hedelmäinen, tutut herukat, karviaiset ja yrtit erottuvat.

Minkä kanssa? Reilun hapokas ja kuiva viini sopii mainiosti rapujen kanssa. Viini pitää pintansa myös, kun pöydässä on graavi- tai savukalaa, perunoita ja kermaviilikastiketta, ehkä myös tuoreista rouskuista tehtyä salaattia.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Tätä klassisempaa kesäroseeta on turha etsiä! Sopivan hapokas viini ei ota itseään turhan vakavasti.

Mikä? Mirabeau en Provence Rose 2017 (14,49 e) on Syrah- ja Grenache-rypäleistä valmistettu hyvin vaalea ja kuiva roseeviini.

Millainen? Viini on maultaan mieto, mutta silti luonteikas ja runsas. Sopivan hapokkuuden ansiosta kokonaisuus on mainiosti tasapainossa: viini ei ole liian vakava, mutta ei myöskään vetinen. Kerta kaikkiaan raikas paketti! Ensikulaus tuo kielelle sitruunan, punaherukan, metsämarjojen ja yrttien makua. Suutuntuma on notkea ja jälkimaussa on kukkeaa mausteisuutta.

Minkä kanssa? Tämä kesärosee toimii mainiosti vaikka mansikoilla ryyditetyn vuohenjuustosalaatin kanssa.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.