Grillattu vuohenjuusto ja raikas valkkari tekevät kesän.

Mikä? Uusiseelantilainen Waka Sauvignon Blanc 2017 on raikas kesäviini grillaajalle.

Millainen? Viini on heleän eloisa ja tuo suuhun maukkaita karviaisen, herukanlehtien ja sitruunahedelmien aromeja.

Minkä kanssa? Unelmaviini toimii sekä vuohenjuuston että grillatun raparperin kanssa. Näppärä kesäsalaatti syntyy, kun salaatin päälle grillaa reilun kiekon vuohenjuustoa ja raparperia. Tarjoa viiniä yhtä lailla savukalan tai grillatun parsan kanssa.

Lisää viinivinkkejä kesän juhliin tuoreimmassa Glorian ruoka & viini -lehdessä.

Täyteläinen punaviini on hinta-laatusuhteeltaan oikea aarre.

Mikä? Nederburg The Winemasters Shiraz 2016 on eteläafrikkalainen punaviini, joka ihastuttaa monikäyttöisyydellään ja hinta-laatusuhteellaan (11,50 e).

Millainen? Täyteläisen ja kohtuullisen tanniinisen viinin maussa tuntuvat ensisiemauksella tummat kypsät metsämarjat ja kirsikat, ja jälkimaussa savuinen tammiaromi.

Minkä kanssa? Hyvä yleisviini grillatulle naudanlihalle ja pihveille, olipa kypsyysaste kypsä tai medium. Pidä mielessä myös syksyn hirvikautta varten.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Glorian ruoka & viini testasi 30 roseeta kahdessa hintaluokassa. Kärkikymmenikön edullisin juoma on täydellinen piknikille.

Mikä? Soprasasso Rosato 2017 (12,90 e) on Koillis-Italiassa valmistettu lohenpunainen roseeviini. Se sopii täydellisesti aurinkoisen lomapäivän viiniksi lounaalla tai piknikkorin herkkujen mutkattomaksi kyytipojaksi.

Millainen? Kuivassa ja hapokkaassa maussa on vadelman, metsämarjojen ja punaherukan aromeja, ja jälkimaussa sopivasti ruusua, yrttejä ja mausteisuutta. Vaikka viini ei ole hinnalla pilattu, siinä on kiinnostavaa särmää.

Minkä kanssa? Kasvisten, kalaruokien ja äyriäisten seuraan – mutta myös monenlaisten muiden herkkujen.

Roseepruuvin jäsenet: Tuomas Tanttu, Essi Avellan ja Samuil Angelov. Lue lisää voittajaviineistä uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!