Kuvat
ravintola Kielo ja ravintola Nabo

Rennon fine dinigin ystävää odottaa Joensuussa ja Rovaniemellä iloinen yllätys. Kielossa ja Nabossa sovitetaan alan uusia tuulia paikallismakuihin.

Kielo, huippumakuja kekseliäästi

Mikä paikka Jo 12 vuotta toiminut Kielo on Joensuun huippuravintola. Fine dining -ruokaa tarjoavassa paikassa vallitsee tasapaino arvokkaan kokemuksen ja nuorekkaan näytönhalun välillä.

Lautasella Tarjolla on maistelumenu, 64 e, johon kuuluu viisi ruokalajia, keittiön tervehdys ja petit fourit. Aineksista iso osa tulee Pohjois-Karjalasta, ja menun saa myös kasvisversiona. Hapattaminen, koji, savu ja muut muodikkaat tekniikat ovat hallussa, mutta ne eivät karkaa kikkailuksi.

Miltä maistuu Kekseliäiden ja vahvasti sesongissa kiinni olevien annosten maut ovat puhtaita ja tasapainoisia. Pitkä ateria täyttää vatsan miellyttävästi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Miljöö Asuintalossa sijaitsevan ravintolan uusittu sisustus on hyvin tumma, mutta isot ikkunat tuovat tilaan valoa. Mukava yksityiskohta on liitutaulu, johon on kirjoitettu illallisen raaka-aineiden alkuperä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyvää/huonoa Porkkanamehushotti meiramiöljypisaroiden kanssa ja kermainen kesäkeitto grillatuista kasviksista ovat niin hyviä, että Kielo ansaitsisi kevyesti paikan Suomen 50 parhaan ravintolan listauksessa.

Ravintola Kielo, Kirkkokatu 16, Joensuu

Nabo, trendiruokaa pohjoisen aineksista

Mikä paikka Hostellin yhteydessä vilkkaalla ravintolakadulla toimiva Nabo tarjoaa pohjoismaista fine diningia helposti lähestyttävästi. Nabo tarkoittaa naurista, ja nimivalinta kertoo kiintymyksestä kasviksiin.

Lautasella Tarjolla on viiden ruokalajin setti kasvisversiona, 49,50 e, sekä lihaa ja kalaa sisältävänä kokonaisuutena, 54,50 e. Japanilaistyylinen chawanmushi, kahden liemen kastikkeet ja fermentoitu horsma osoittavat, että keittiö seuraa aikaansa ja soveltaa trendejä pohjoisen raaka-aineisiin.

Miltä maistuu Monista elementeistä koostuvat annokset ovat oivaltavia ja tarjoavat elämyksiä makujen metsästäjille. Lapin kalat ja karitsa tekevät vaikutuksen.

Miljöö Kadulta on helppo astua suoraan pitkänomaiseen ravintolasaliin, jonka laidalle on rakenettu baari. Yksinkertainen sisustus korostaa itse tekemisen meininkiä. Pehmeä tuolit ovat mukavia.

Hyvää/huonoa Nabon maut kurkottelevat Lappia laajemmalle, ja annoksista löytyy rohkeitakin yhdistelmiä. Myös Norjan ja Ruotsin läheisyys tuntuu. Reipas ja lämmin palvelu ansaitsee erityiskiitokset.

Nabo, Valtakatu 21, Rovaniemi

Juttu on julkaistu Glorian ruoka & viini -lehdessä 8/2020.

Sisältö jatkuu mainoksen alla