
Perinteisesti gnocchit tehdään perunasta, mutta myös lanttu toimii hienosti.
Lanttugnocchit ja salviavoi
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 220-asteiseksi. Kuori lanttu ja perunat, pilko ne noin 5 cm:n paloiksi. Laita palat uunipellille ja sekoita niihin öljy, suola ja pippuri. Paista uunissa läpikypsiksi, 30–40 minuuttia. Anna jäähtyä 30 minuuttia.
-
Raasta juusto. Paina jäähtyneet peruna- ja lanttupalat siivilän läpi soseeksi. Sekoita jauhot, juusto ja chilihiutaleet soseeseen niin, että saat tahmeahkon taikinan, älä kuitenkaan vaivaa.
-
Jauhota kädet ja työalusta kunnolla. Muotoile taikina palloksi, jaa se neljään palaan, ja rullaa taikinapalat noin 2 cm:n paksuisiksi pötköiksi. Leikkaa ne noin 2 cm:n paloiksi. Tee pintaan kuvio haarukalla kevyesti painaen.
-
Kuumenna 2 l vettä kiehuvaksi isossa kattilassa ja mausta se 1 tl:lla suolaa. Keitä gnocchit neljässä erässä hiljalleen kiehuvassa vedessä kypsiksi, kunnes ne nousevat pintaan, noin 1 minuutti. Siirrä reikäkauhalla hetkeksi talouspaperille.
-
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet, hienonna chili, irrota salvianlehdet, raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
-
Paista gnocchit muutamassa erässä isossa paistinpannussa öljyssä kullanruskeiksi ja jaa ne lautasille.
-
Sulata voi pannussa niin, että se kiehahtaa. Lisää valkosipulit, chili ja salvianlehdet voin joukkoon noin minuutiksi. Ota muutama rapeaksi paistunut salvianlehti annosten koristeeksi. Sekoita sitruunanmehu ja -kuori salviavoihin. Lusikoi kuumaa salviavoita gnocchien päälle, koristele annokset salvianlehdillä ja tarjoa heti.
Vinkki Voit esikeittää gnocchit muutamaa tuntia aikaisemmin. Laita keitetyt, kuivahtaneet gnocchit laakeaan astiaan yhdeksi kerrokseksi ja säilytä jääkaapissa.