Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Juhli ja nauti
Suolainen leivonta
Pastat ja risotot
8:30 | 18.9.2020

Lanttugnocchit ja salviavoi

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3758 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Perinteisesti gnocchit tehdään perunasta, mutta myös lanttu toimii hienosti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t 40 min
Keskivaikea

Lanttugnocchit ja salviavoi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

500
g
lanttua
3
perunaa (jauhoinen lajike)
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
dl (40 g)
parmesaania raasteena
1¾
dl
erikoishienoja tai 00-vehnäjauhoja
½
tl
chilihiutaleita
LISÄKSI
2
valkosipulinkynttä
1
chili
1
ruukku
salviaa
1
sitruuna
2
rkl
oliiviöljyä
100
g
voita

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 220-asteiseksi. Kuori lanttu ja perunat, pilko ne noin 5 cm:n paloiksi. Laita palat uunipellille ja sekoita niihin öljy, suola ja pippuri. Paista uunissa läpikypsiksi, 30–40 minuuttia. Anna jäähtyä 30 minuuttia.

  2. Raasta juusto. Paina jäähtyneet peruna- ja lanttupalat siivilän läpi soseeksi. Sekoita jauhot, juusto ja chilihiutaleet soseeseen niin, että saat tahmeahkon taikinan, älä kuitenkaan vaivaa.

  3. Jauhota kädet ja työalusta kunnolla. Muotoile taikina palloksi, jaa se neljään palaan, ja rullaa taikinapalat noin 2 cm:n paksuisiksi pötköiksi. Leikkaa ne noin 2 cm:n paloiksi. Tee pintaan kuvio haarukalla kevyesti painaen.

  4. Kuumenna 2 l vettä kiehuvaksi isossa kattilassa ja mausta se 1 tl:lla suolaa. Keitä gnocchit neljässä erässä hiljalleen kiehuvassa vedessä kypsiksi, kunnes ne nousevat pintaan, noin 1 minuutti. Siirrä reikäkauhalla hetkeksi talouspaperille.

  5. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet, hienonna chili, irrota salvianlehdet, raasta sitruunan kuori ja purista mehu.

  6. Paista gnocchit muutamassa erässä isossa paistinpannussa öljyssä kullanruskeiksi ja jaa ne lautasille.

  7. Sulata voi pannussa niin, että se kiehahtaa. Lisää valkosipulit, chili ja salvianlehdet voin joukkoon noin minuutiksi. Ota muutama rapeaksi paistunut salvianlehti annosten koristeeksi. Sekoita sitruunanmehu ja -kuori salviavoihin. Lusikoi kuumaa salviavoita gnocchien päälle, koristele annokset salvianlehdillä ja tarjoa heti.

Vinkki Voit esikeittää gnocchit muutamaa tuntia aikaisemmin. Laita keitetyt, kuivahtaneet gnocchit laakeaan astiaan yhdeksi kerrokseksi ja säilytä jääkaapissa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Kemut
Vegebaari
Pastatehdas
lanttu
gnocchi
gnocchit

Suosituimmat

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Huijarin herkkutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini