Kulhoruoka on kaunis, maistuva ja monipuolinen ateria. Proteiinia saat tofusta, täysjyvästä ja edamamepavuista.
Tofu-jyväbowl
Ainesosat
Vaiheet
-
Kuori punajuuret ja lohko. Levitä punajuurilohkot leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta päälle öljyä ja balsamicosiirappia. Ripottele päälle suolaa. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia lohkojen paksuudesta riippuen, kunnes punajuuret ovat kypsiä.
-
Kypsennä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Kypsennä edamepapuja kiehuvassa vedessä 4 minuuttia, huuhtele lävikössä kylmällä vedellä.
-
Viipaloi tofu ja paista öljytilkassa pari minuuttia molemmin puolin, kunnes tofu on paistunut kauniin ruskeaksi.
-
Kuori porkkanat ja suikaloi kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha leikkuulaudalle, viipaloi. Huuhtele salaattisekoitus lävikössä ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. Lohko appelsiini.
-
Kokoa salaattikulhon ainekset annoslautasille. Ripottele päälle seesamisiemeniä ja purista appelsiininlohkoista mehua. Nauti punajuurihummuksen kanssa.