Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
Juhli ja nauti
15:30 | 16.6.2022

Ankanrinta ja pinot noir -raparperi

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3758 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Ankka-annokseen tarvitaan vain muutama aines. Mehustuneet raparprit ja punaviini luovat tasapainoisen kokonaisuuden ankanrinnan ympärille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
45 min
Helppo

Ankanrinta ja pinot noir -raparperi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
(n. 700 g)
ankan rintafileetä
1½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
PINOT NOIR -RAPARPERI
8
(800 g)
raparperinvartta
1¼
dl
pinot noir -viiniä
¼
dl
sokeria
2
tähtianista

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Viillä ankan rasvaan veitsellä ristikkokuvio, älä viillä lihaan saakka. Jätä liha odottamaan.

  2. Leikkaa raparperit 7 cm:n paloiksi. Laita ne uunivuokaan. Lisää viini, sokeri ja tähtianikset ja kypsennä uunissa 20–25 minuuttia.

  3. Paista sillä aikaa ankanrinnat. Laita ne rasvapuoli alaspäin kylmään paistinpannuun. Kuumenna liedellä, kunnes rasva on lähes kokonaan sulanut ja pinta on kauniin ruskea, noin 10 minuuttia. Ota lihat pannusta ja valuta rasva toiseen astiaan. Laita ankanrinnat takaisin pannuun lihapuoli alaspäin, työnnä paistolämpömittari lihapalan keskelle ja paista noin 5 minuuttia, kunnes mittari näyttää 53–55 astetta. Voit myös kypsentää fileet loppuun 175-asteisessa uunissa, noin 7 minuuttia.

  4. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa fileet paksuiksi viipaleiksi ja ripottele niille hieman suolaa. Tarjoa pinot noir -raparperien kanssa.

Vinkki Ankanrasva säilyy kylmässä. Käytä se esimerkiksi perunoiden paistamiseen.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Kemut
Viikonloppubistro
ankanrinta
raparperi
Kot kot

Suosituimmat

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Huijarin herkkutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini