Salsa verde -kastikeella maustettu salaatti sopii hyvin pediksi sitruunalla maustetulle lohelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min
Helppo
Salsa verde -salaatti
Ainesosat
1
ps (250–300 g)
pakastettuja edamame-papuja
8
vihreää parsaa tai 200 g pitkiä papuja
1
iso kurkku tai 2 pientä snack-kurkkua
1
nippu retiisiä
1
ps (200 g)
salaattisekoitusta tai babypinaattia
1
dl
miniversoja
(syötäviä kukkia)
SALSA VERDE
1
ruukku basilikaa
1
ruukku minttua
1
ruukku lehtipersiljaa
1
valkosipulinkynsi
4
öljyyn säilöttyä sardellia
1
dl
oliiviöljyä
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
kapriksia
Vaiheet
-
Laita edamamepavut kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Poista parsojen kovat tyvet. Paloittele parsat, lisää ne kattilaan. Keitä vielä 4 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Valuta kasvikset ja huuhdo ne kylmällä vedellä.
-
Pese ja viipaloi kurkut ja retiisit. Asettele salaattisekoitus tai pinaatti, versot, valutetut edamamet ja parsat tarjoiluvadin reunoille.
-
Tee salsa verde. Hienonna yrtit ja kuori valkosipulinkynsi. Laita kaikki kastikkeen ainekset sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Surauta tasaiseksi. Laita lohi vadin keskelle. Tarjoa salsa verden kanssa.