Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Makea leivonta
13:17 | 15.5.2013

Mansikkatiikeri

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3758 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tuorejuustokuorrute ja keko mansikoita antavat perinteiselle tiikerikakulle kesäisen ilmeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
n. 12 annosta
Keskivaikea

Mansikkatiikeri

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

200
g
voita
2
dl
sokeria
3
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
Tumma raita
50
g
tummaa suklaata
3
rkl
kuohukermaa
2
rkl
kaakaojauhetta
Tuorejuustokuorrutus
200
g
tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
50
g
huoneenlämpöistä voita
1
rkl
vaniljasokeria
n. 2
dl
tomusokeria
(1
luomusitruunan raastettu kuori ja tilkka mehua)
Lisäksi
500
g
mansikoita

Vaiheet

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos vaahtoon.
  2. Tee tumma raita. Ota 1/3 taikinasta toiseen kulhoon. Rouhi suklaa. Sekoita suklaa, kerma ja kaakao taikinaan.
  3. Pingota leivinpaperi pinnoitetun irtopohjavuoan (Ø n. 22 cm) pohjalle. Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lusikoi tumma taikina päälle. Lisää loput vaaleasta taikinasta.
  4. Paista kakkua uunin alatasossa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Varo paistamasta liikaa, ettei kakku kuivu. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen irrottamista. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
  5. Tee kuorrutus vatkaamalla kaikki ainekset tasaiseksi sähkövatkaimella.
  6. Levitä kuorrutus kuumaan veteen kastetun veitsen avulla kakun päälle. Viipaloi noin puolet mansikoista ja nosta niitä kunnon keko kakun päälle. Tarjoa loput kakun kanssa.

 

Tämän kesän ehdoton ilonaihe on kauniin punainen ja eloisan marjaisa kakkuviini, Araldica Brachetto d’Acqui, 11,59 e, Italiasta. Tätä juomaa kannattaa varata jääkaappiin yllätysvieraiden varalta. Makeudestaan huolimatta se on raikas jälkiruokajuoma, ja alkoholia siinä on vain 7 %. (JUOMASUOSITUS Sanna Maskulin)

 

 

Tilaa Glorian ruoka & viini
suklaa
Kakku
Mansikka
Glorian ruoka ja viini
Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen
tuorejuusto
Araldica Brachetto d’Acqui
tiikeri
Sokerileipuri
Juhannus

Suosituimmat

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Huijarin herkkutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini