Tuorejuustokuorrute ja keko mansikoita antavat perinteiselle tiikerikakulle kesäisen ilmeen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
n. 12 annosta
Keskivaikea
Mansikkatiikeri
Ainesosat
200
g
voita
2
dl
sokeria
3
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
Tumma raita
50
g
tummaa suklaata
3
rkl
kuohukermaa
2
rkl
kaakaojauhetta
Tuorejuustokuorrutus
200
g
tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
50
g
huoneenlämpöistä voita
1
rkl
vaniljasokeria
n. 2
dl
tomusokeria
(1
luomusitruunan raastettu kuori ja tilkka mehua)
Lisäksi
500
g
mansikoita
Vaiheet
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos vaahtoon.
- Tee tumma raita. Ota 1/3 taikinasta toiseen kulhoon. Rouhi suklaa. Sekoita suklaa, kerma ja kaakao taikinaan.
- Pingota leivinpaperi pinnoitetun irtopohjavuoan (Ø n. 22 cm) pohjalle. Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lusikoi tumma taikina päälle. Lisää loput vaaleasta taikinasta.
- Paista kakkua uunin alatasossa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Varo paistamasta liikaa, ettei kakku kuivu. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen irrottamista. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
- Tee kuorrutus vatkaamalla kaikki ainekset tasaiseksi sähkövatkaimella.
- Levitä kuorrutus kuumaan veteen kastetun veitsen avulla kakun päälle. Viipaloi noin puolet mansikoista ja nosta niitä kunnon keko kakun päälle. Tarjoa loput kakun kanssa.
Tämän kesän ehdoton ilonaihe on kauniin punainen ja eloisan marjaisa kakkuviini, Araldica Brachetto d’Acqui, 11,59 e, Italiasta. Tätä juomaa kannattaa varata jääkaappiin yllätysvieraiden varalta. Makeudestaan huolimatta se on raikas jälkiruokajuoma, ja alkoholia siinä on vain 7 %. (JUOMASUOSITUS Sanna Maskulin)