Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
Juhli ja nauti
14:43 | 19.11.2013

Suklaa-kolajäädykkeet

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1476 reseptiä
OHJE Kiia Renko KUVA Arto Vuohelainen

Suklaa-kolajäädykkeet vievät pahimmankin makeannälän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 annosta
2 tuntia + 4 tuntia
Vaikea

Suklaa-kolajäädykkeet

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
dl
siirappia
1
dl
sokeria
1
dl
kuohukermaa
100
g
voita tai margariinia
2,5
dl
sokeria
2
kpl
kananmunaa
2
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
kaakaojauhetta
150
g
maitosuklaata
1
kpl
keltuainen
2
dl
kuohukermaa
2
dl
vispikermaa
1
dl
kolaa
dl
marjoja
Kola
Mutakakkupohja
Suklaamousse
Kolamousse
Koristeeksi
ruusun terälehtiä

Vaiheet

  1. Keitä ensin kola. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä hiljalleen sekoitellen 15 minuuttia. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
  2. Laita kakkupohjaa varten uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  3. Sulata voi ja jäähdytä hetki. Vatkaa sekaan sokeri ja munat voimakkaasti vatkaimella vatkaten. Lisää loput aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, pitkänomaiseen vuokaan (noin 20 x 30 cm) ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Jäähdytä.
  4. Ota suorareunaisilla, 7–10 cm korkeilla sylinterinmallisilla muoteilla kakkupohjasta jäädykeleivospohjia. Jätä muotit paikoilleen jäädykepohjien päälle.
  5. Sulata suklaamoussea varten suklaa vesihauteessa. Jäähdytä. Vaahdota keltuainen ja sekoita se hyvin suklaan kanssa. Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi ja sekoita suklaaseoksen kanssa. Kaada jokaiseen muottiin moussea ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
  6. Vatkaa kolamoussea varten kerma napakaksi vaahdoksi. Vatkaa vaahto kolan kanssa yhteen. Kaada muotteihin suklaamoussen päälle. Nosta leivokset pakastimeen jäätymään.
  7. Ota leivokset pakastimesta puolisen tuntia ennen tarjoilua. Irrota ne muoteista ohutteräisen veitsen avulla 15 minuuttia pakastimesta ottamisen jälkeen. Koristele haluamallasi tavalla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
suklaa
jäädyke
kola

Suosituimmat

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Huijarin herkkutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini