Jälkiruokapizzan päälle raastetaan mozzarellan sijaan suklaata. Pilkullisista banaaneista, ranskankermasta ja suklaasta syntyy makea jälkiruokapizza.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
20 min + 30 min
Keskivaikea
Banaanipizza
Ainesosat
PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
vettä
¾
tl
suolaa
2
rkl
rypsiöljyä
n. 4 ½
dl
vehnäjauhoja
TÄYTE
150
g
ranskankermaa
1
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
½
tl
kanelia
4
ylikypsää banaania
60
g
tummaa suklaata
LISÄKSI
vaniljajäätelöä
Vaiheet
- Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, rypsiöljy ja 2 dl vehnäjauhoja. Sekoita velliksi. Nosta kulho lämpimään vesihauteeseen noin 10 minuutiksi.
- Kun velli kuplii, lisää loput jauhot. Alusta taikinaa, kunnes se irtoa käsistä ja kulhon reunoista. Kauli taikina jauhotetulla työpöydällä uunipellin kokoiseksi. Nosta pizzapohja leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Sekoita ranskankerma, sokerit ja kaneli kulhossa. Levitä seos pizzapohjalle. Leikkaa banaanit pitkittäin 2 osaan ja nosta pizzalle kupera puoli ylöspäin. Raasta tai rouhi suklaa ja ripottele raaste pizzalle.
- Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa heti vaniljajäätelön kanssa.