14:27 | 7.4.2014
Suklaapikkuleivät
Kaupan keksit eivät koskaan pärjää maussa mureille, itse tehdyille pikkuleiville.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
noin 20 kpl
20 min
Helppo
Suklaapikkuleivät
Ainesosat
200
g
huoneenlämpöistä voita
1 3/4
dl
sokeria
1
kananmunan keltuainen
2
tl
vaniljasokeria
4 3/4
dl
vehnäjauhoja
n. 1
dl
Nutellaa
Vaiheet
- Sekoita voi, sokerit ja keltuainen sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Lisää jauhot ja sekoita niin, että kaikki aineet yhdistyvät.
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla 2–3 mm:n paksuiseksi. Ota taikinasta pyöreällä muotilla (Ø noin 5 cm) ympyröitä.
- Irrota palat ohuella veitsellä ja nosta leivinpaperilla päällystetylle pellille. Nosta viileään noin puoleksi tunniksi. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Paista pikkuleipiä 8–12 min, tai kunnes ne ovat kauniin vaaleanruskeita. Anna pikkuleipien jäähtyä. Levitä puolelle pikkuleivistä noin 2 tl suklaa-pähkinätahnaa. Paina loput pikkuleivät kansiksi.