
Jos osaat leipoa mokkapalat vaikka silmät kiinni, koita astetta juhlavampaa herkkua. Lisää taikinaan kohmeisia karpaloita ja punaista portviiniä. Ja mikä tärkeintä: tee kuorrutetta kunnolla.
Karpalo-portviinimokkapalat
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa neliskanttinen brownievuoka (n. 22 x 25 cm) tai uunivuoka leivinpaperilla.
- Paloittele suklaa. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikroaaltouunissa 20 s jaksoissa.
- Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita suklaa-voiseos ja portviini muna-sokerivaahtoon. Siivilöi kaakao joukkoon. Lisää jauhot mahdollisimman vähän sekoittaen. Kääntele kohmeiset karpalot ja halutessasi pähkinärouhe taikinaan.
- Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunin keskitasossa noin 25 min. Kakku on kypsä, kun sen keskelle pistettyyn puutikkuun jää kosteita kakkumuruja. Anna jäähtyä vähintään haaleaksi ennen kuorruttamista.
- Valmista kuorrute: Kiehauta voi, portviini ja espressojauhe kattilassa. Siivilöi kaakao joukkoon. Lisää tomusokeria, kunnes kuorrute on levitettävää.
- Nosta kakku vuoasta työpöydälle. Levitä kuorrute päälle reilusti aaltoilevaksi pinnaksi. Anna kuorrutteen jähmettyä vähintään 30 min ennen paloittelua.
- Siivilöi kevyesti kaakaojauhetta koristeeksi. Tasoita kakkulevyn reunat veitsellä ja leikkaa paloiksi.