Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
14:26 | 15.4.2014

Puolalainen suklaababka

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3758 reseptiä
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen

Suklaalla ja mantelilla täytetty pääsiäisbabka vaatii aikaa, mutta on ehdottomasti sen arvoinen. Sekä panettonea että briossia muistuttava babka on tuttu itäeurooppalaisista pääsiäisjuhlista. Nauti babka vaikkapa pashan parina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8–10 annosta
1,5 t + 5,5 t + 15 t + 2 t
Keskivaikea

Puolalainen suklaababka

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Taikina
3/4
dl
täysmaitoa
1½
tl
kuivahiivaa
½
dl
kermaviiliä
1
kananmunanvalkuainen
n. 4
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
sokeria
½
tl
vaniljasokeria
½
tl
suolaa
40
g
huoneenlämpöistä voita
Täyte
80
g
kuorittuja manteleita
½
dl
sokeria
50
g
voita
1
kananmuna
2
tl
appelsiinimehua
1
tl
vaniljasokeria
½
tl
kanelia
1
tl
(luomu)appelsiinin raastettua kuorta
170
g
tummaa suklaata rouhittuna (60 %)
Strösseli
½
dl
vehnäjauhoja
3
rkl
tomusokeria
20
g
jääkaappikylmää voita
Lisäksi
1
pieni kananmuna

Vaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Sekoita kermaviili ja valkuainen nesteeseen. Lisää 1 dl jauhoja ja vatkaa käsivispilällä tasaiseksi. Mittaa sokerit, suola ja loput jauhot taikinaan. Alusta käsin sileäksi. Paloittele voi ja vaivaa se taikinaan.
  2. Peitä löysä taikina tuorekelmulla ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 1 ½ tuntia. Poista tuorekelmu ja painele käsin taikinasta ilmakuplat pois. Peitä uudelleen ja nosta jääkaappiin kohoamaan 12–15 tunniksi, esimerkiksi yön yli.
  3. Seuraavana päivänä jauhota leivinpaperi runsaalla jauholla. Kaavi taikina kulhosta jauhojen päälle. Kauli tai painele taikina käsin suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 27 x 37 cm). Siirrä leivinpaperi taikinalevyineen jääkaappiin mahtuvalle pellille tai leikkuulaudalle. Ripottele jauhoja taikinan pinnalle.Peitä kevyesti tuorekelmulla tai leivinpaperilla ja nosta jääkaappiin 2 tunniksi.
  4. Valmista täyte. Mittaa mantelit ja sokeri tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää voi, kananmuna, mehu, vaniljasokeri, kaneli ja kuoriraaste. Käytä konetta kunnes täyte on sileää. Jäähdytä kylmässä 1 tunti.
  5. Tee strösseli. Mittaa jauhot kulhoon. Siivilöi tomusokeri joukkoon. Palastele kylmä voi joukkoon. Nypi seos käsin karkeaksi muruksi, jossa on sattumia. Strösselin ei ole tarkoitus olla sileää.
  6. Voitele leipävuoka (10 x 20 cm). Ota taikina ja täyte jääkaapista. Harjaa pullasudilla mahdolliset ylimääräiset jauhot taikinan pinnalta.
  7. Levitä täyte taikinalevylle. Rouhi suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi ja sirottele täytteen päälle.
  8. Kierrä taikina leivinpaperin avulla rullalle ja harjaa samalla ylimääräisiä jauhoja pois. Taikina on löysää ja repeilee, mutta se ei haittaa.
  9. Kierrä taikinarullaa 5–7 kertaa molemmista päistä kiinni pitäen niin, että saat sen kierteelle. Taita sitten rullan päät yhteen ja kierrä vielä 2–3 kierrosta.
  10. Nosta pulla vuokaan, peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa 2 tuntia.
  11. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa kananmuna kevyesti haarukalla. Voitele pulla kananmunalla. Ripota strösseli pullan pintaan.
  12. Paista pullaa 1 tunti tai kunnes se on hyvin kohonnut ja kauniin ruskea. Jäähdytä ensin vuoassa 1 tunti.
  13. Irrota pullan reunat varovasti veistä apuna käyttäen. Kumoa se ritilälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  14. Babka maistuu kahvin, teen, jäätelön, pashan, makean kuohuviinin tai vaikka ruusulimonadin kera.
Tilaa Glorian ruoka & viini
suklaa
pääsiäinen
Manteli
Babka

Suosituimmat

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Huijarin herkkutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini