Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
20 min + 40 min
Helppo
Kinuskiuuniomenat
Ainesosat
4
kpl
hapokasta omenaa
1
dl
kuohukermaa
1
dl
ruokokidesokeria
2
rkl
calvadosta tai konjakkia
1
dl
pekaanipähkinöitä
1
dl
saksanpähkinöitä
1
tl
kanelia
1/2
tl
muskottipähkinää
50
g
voita
sormisuolaa
Lisäksi
vaniljajäätelöä
Vaiheet
- Pese omenat ja poista omenakodat omenaporalla. Nosta omenat uunivuokaan. Voit paistaa jokaisen omenan myös omassa pienessä uunivuoassa.
- Sekoita kuohukerma, sokeri ja konjakki. Valuta seos omenoiden päälle vuokaan.
- Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita pähkinärouheet, kaneli, muskottipähkinä ja voi keskenään tahnaksi ja murustele tahnaa omenoiden sisälle ja pinnalle.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes omenat tuntuvat pehmeiltä. Valele omenoita pari kertaa kypsymisen aikana vuoan pohjalle valuneella liemellä. Ripottele omenoiden pinnalle hieman sormisuolakiteitä. Tarjoa omenat vaniljajäätelön kanssa.