Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6-8 annosta
45 minuuttia
Helppo
Suklaa-inkivääribrownies
Ainesosat
100
g
voita
75
g
tummaa suklaata
1
dl
tummaa kaakaojauhetta
3
rkl
kaakaonibsejä
2
rkl
raastettua, tuoretta inkivääriä
ripaus suolaa
2
kpl
munaa
2,5
dl
sokeria
1,5
dl
vehnäjauhoja
1,5
dl
kokonaisia ruskeita manteleita
Koristeeksi
50
g
sulatettua tummaa suklaata
Vaiheet
- Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä.
- Kun voi on sulanut, nosta kattila liedeltä. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon kaakaojauhe, kaakaonibsit ja raastettu inkivääri, Mausta ripauksella suolaa. Sekoita.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kulhossa kevyesti sekaisin. Kaada joukkoon suklaaseos ja sekoita tasaiseksi.
- Hienonna mantelit karkeaksi rouheeksi. Lisää vehnäjauhot ja mantelit taikinan joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka, jonka koko on noin 20 cm x 30 cm. Levitä taikina tasaisesti vuokaan.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes pinta tuntuu kovahkolta. Brownies saa jäädä keskeltä kosteaksi ja pehmeäksi.
- Sulata suklaa ja valuta browniesien pinnalle raitoja. Leikkaa levy annospaloiksi ja tarjoa lämpimänä esimerkiksi vaniljalla maustetun kermavaahdon kanssa.