Kypsennä lantut ensin foliokääreessä, viipaloi ne sitten vuokaan ja kosteuta laatikko mantelimaidolla. Yksinkertaista ja hyvää!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
25 min + kypsennys 2 t
Keskivaikea
Tuplakypsennetty lanttu-mantelivuoka
Ainesosat
2-3
keskikokoista lanttua
3
dl
(kuorellisia) manteleita
3-4
dl
kiehuvaa vettä
Mantelimaito
1
dl
kuivattuja kantarelleja
1
rkl
öljyä
6 + 4
mantelia
Vaiheet
- Kääri lantut omiin folionyytteihinsä. Paahda niitä 200-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia, kunnes ne alkavat pehmentyä hieman.
- Tee mantelimaito lanttujen kypsyessä. Laita mantelit tehosekoittimeen ja kaada kiehuva vesi päälle. Soseuta sileäksi, 2–3 minuuttia, ja lisää tarvittaessa vettä. Siivilöi neste siivilän läpi. Mantelimurut voit käyttää esimerkiksi leivonnassa.
- Ota lantut uunista ja laske lämpö 190 asteeseen. Voitele uunivuoka. Kuori lantut ja viipaloi ne vuokaan. Kaada mantelimaito päälle. Raasta 6 mantelia pinnalle. Paahda vuokaa uunissa noin 20 minuuttia.
- Tarjoa kuivattujen rapeiden kantarellien kanssa ja raasta vielä 4 mantelia pinnalle.
Vinkki! Saat kuivatut kantarellit rapeiksi, kun kuivatat niitä vielä kuivurissa tai 60-asteisessa uunissa juuri ennen tarjoamista. Näin ne eivät jää nihkeiksi.