Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Juhli ja nauti
Gluteeniton
9:46 | 10.12.2014

Tuplakypsennetty lanttu-mantelivuoka

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3758 reseptiä
OHJE Sasu Laukkonen KUVA Anna Huovinen

Kypsennä lantut ensin foliokääreessä, viipaloi ne sitten vuokaan ja kosteuta laatikko mantelimaidolla. Yksinkertaista ja hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
25 min + kypsennys 2 t
Keskivaikea

Tuplakypsennetty lanttu-mantelivuoka

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2-3
keskikokoista lanttua
3
dl
(kuorellisia) manteleita
3-4
dl
kiehuvaa vettä
Mantelimaito
1
dl
kuivattuja kantarelleja
1
rkl
öljyä
6 + 4
mantelia

Vaiheet

  1. Kääri lantut omiin folionyytteihinsä. Paahda niitä 200-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia, kunnes ne alkavat pehmentyä hieman.
  2. Tee mantelimaito lanttujen kypsyessä. Laita mantelit tehosekoittimeen ja kaada kiehuva vesi päälle. Soseuta sileäksi, 2–3 minuuttia, ja lisää tarvittaessa vettä. Siivilöi neste siivilän läpi. Mantelimurut voit käyttää esimerkiksi leivonnassa.
  3. Ota lantut uunista ja laske lämpö 190 asteeseen. Voitele uunivuoka. Kuori lantut ja viipaloi ne vuokaan. Kaada mantelimaito päälle. Raasta 6 mantelia pinnalle. Paahda vuokaa uunissa noin 20 minuuttia.
  4. Tarjoa kuivattujen rapeiden kantarellien kanssa ja raasta vielä 4 mantelia pinnalle.

Vinkki! Saat kuivatut kantarellit rapeiksi, kun kuivatat niitä vielä kuivurissa tai 60-asteisessa uunissa juuri ennen tarjoamista. Näin ne eivät jää nihkeiksi.

 

Tilaa Glorian ruoka & viini
Mantelimaito
joulu
lanttu
Manteli
lanttulaatikko
video
gluteeniton deli
Vegebaari
lanttu-mantelivuoka
joululaatikot

Suosituimmat

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Huijarin herkkutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini