Näyttävä mutta helppo kalaruoka valmistuu kevyesti höyryn avulla. Ihanat rosmariiniperunat ja raikas salsa verde viimeistelevät makunautinnon.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
15 min + kypsennys 30 min
Helppo
Leivinpaperissa kypsennetty siika
Ainesosat
1
kg
kokonainen siika (perattu ja suomustettu)
2-3
tl
suolaa
mustapippuria
1
(luomu)sitruuna
8
tuoretta sinisimpukkaa
8
kirsikkatomaattia
1
rkl
kapriksia
2
rkl
oliiviöljyä
leivinpaperia
Vaiheet
- Lämmitä uuni 150 asteeseen. Suolaa kala ulkoa ja sisältä, tee kylkiin pienet viillot.
- Leikkaa puolet sitruunasta ohuiksi siivuiksi. Mausta kala sisältä mustapippurilla ja tilkalla sitruunan mehua.
- Pese ja puhdista sinisimpukat.
- Nosta kala leivinpaperin päälle. Lisää ympärille tomaatit, simpukat, sitruunaviipaleet ja kaprikset. Purista pintaan loppu sitruunan mehu ja lorauta päälle oliiviöljyä.
- Taita leivinpaperin reunat vastakkain löyhäksi paketiksi, jotta simpukat pääsevät kypsennyksen aikana avautumaan. Sulje sauma mahdollisimman tiiviisti, jotta syntyvä höyry pysyy paperin sisällä.
- Paista uunissa noin puoli tuntia.
Ruskettuneet rosmariiniperunat
Ainesosat
16
pientä perunaa (noin 800 g)
2
rkl
oliiviöljyä
2
oksaa
tuoretta rosmariinia
(sormi)suolaa
Vaiheet
- Kuori ja keitä perunat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
- Paista hieman jäähtyneet perunat oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi. Lisää rosmariini pannulle ja anna paistua hetki. Mausta suolalla.
Vihreä yrttikastike eli salsa verde
Ainesosat
1
iso nippu
lehtipersiljaa
1
pieni sardellifilee
1
rkl
kapriksia
3
rkl
sitruunan mehua
1
valkosipulin kynsi
1
dl
hyvää oliiviöljyä
1/2-1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1/4
tl
sokeria
Vaiheet
- Pyöräytä öljyä ja mausteita lukuun ottamatta kaikki ainekset tahnaksi tehosekoittimessa. Lisää öljyä sen verran, että tahna muuttuu lusikoitavaksi.
- Lisää mausteet ja sokeri.
Vinkki: Kokeile salsa verdeä kalaruokien, vaalean lihan tai perunoiden kanssa.