Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Lisukkeet
15:26 | 12.1.2015

Leivinpaperissa kypsennetty siika

Lisää omaan keittokirjaan
Soppa365 on lisännyt 300 reseptiä
Ohje: Raisa Laine Kuva: Pia Inberg

Näyttävä mutta helppo kalaruoka valmistuu kevyesti höyryn avulla. Ihanat rosmariiniperunat ja raikas salsa verde viimeistelevät makunautinnon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
15 min + kypsennys 30 min
Helppo

Leivinpaperissa kypsennetty siika

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kg
kokonainen siika (perattu ja suomustettu)
2-3
tl
suolaa
mustapippuria
1
(luomu)sitruuna
8
tuoretta sinisimpukkaa
8
kirsikkatomaattia
1
rkl
kapriksia
2
rkl
oliiviöljyä
leivinpaperia

Vaiheet

  1. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Suolaa kala ulkoa ja sisältä, tee kylkiin pienet viillot.
  2. Leikkaa puolet sitruunasta ohuiksi siivuiksi. Mausta kala sisältä mustapippurilla ja tilkalla sitruunan mehua.
  3. Pese ja puhdista sinisimpukat.
  4. Nosta kala leivinpaperin päälle. Lisää ympärille tomaatit, simpukat, sitruunaviipaleet ja kaprikset. Purista pintaan loppu sitruunan mehu ja lorauta päälle oliiviöljyä.
  5. Taita leivinpaperin reunat vastakkain löyhäksi paketiksi, jotta simpukat pääsevät kypsennyksen aikana avautumaan. Sulje sauma mahdollisimman tiiviisti, jotta syntyvä höyry pysyy paperin sisällä.
  6. Paista uunissa noin puoli tuntia.

Ruskettuneet rosmariiniperunat

Ainesosat

16
pientä perunaa (noin 800 g)
2
rkl
oliiviöljyä
2
oksaa
tuoretta rosmariinia
(sormi)suolaa

Vaiheet

  1. Kuori ja keitä perunat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Paista hieman jäähtyneet perunat oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi. Lisää rosmariini pannulle ja anna paistua hetki. Mausta suolalla.

Vihreä yrttikastike eli salsa verde

Ainesosat

1
iso nippu
lehtipersiljaa
1
pieni sardellifilee
1
rkl
kapriksia
3
rkl
sitruunan mehua
1
valkosipulin kynsi
1
dl
hyvää oliiviöljyä
1/2-1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1/4
tl
sokeria

Vaiheet

  1. Pyöräytä öljyä ja mausteita lukuun ottamatta kaikki ainekset tahnaksi tehosekoittimessa. Lisää öljyä sen verran, että tahna muuttuu lusikoitavaksi.
  2. Lisää mausteet ja sokeri.

Vinkki: Kokeile salsa verdeä kalaruokien, vaalean lihan tai perunoiden kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
siika
Peruna
kala
salsa verde
Mia: Blanco
Viikonloppubistro
Päivän katiska
Pääsiäinen

Suosituimmat

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Huijarin herkkutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini